13 Ağustos 2013 Salı

Zoey Deutch ve Mark Waters'ın USA Today Röportajı

'Vampir Akademisi' Güçlü Bir Kadın Karakter Yaratıyor

Zoey Deutch, Richelle Mead'in aynı adlı genç yetişkin romanından uyarlanan filmde yarı vampir yarı insan olan Rose karakterine hayat veriyor.

Vampir Akademisi'nin yönetmeni Mark Waters, Rose'u tek bir kelimeyle tarif ediyor: girişken.

Richelle Mead'in genç yetişkin serisinin ilk kitabından Daniel Waters'ın uyarladığı filmde, yönetmen Mark Waters, Zoey Deutch'un karakteri için "Çok yönlü bir kişiliği var ve çok eğlenceli bir karakter, Rose o güçlü enerjisiyle fazlasıyla ilgi çekici," diyor.

Zoey Deutch ise "Rose'u, hikayeyi ve kitapları yani seri ile ilgili şeyi en az sıkı hayranları kadar seviyorum," diyor. "Kitaba fazlasıyla sadık kaldık ama aynı zamanda kendimizden bir şeyler de kattık, hayranların filmi görmesi için sabırsızlanıyorum."

14 Şubat'ta vizyona girecek olan Vampir Akademisi, harika güçleri olan çocukların kabul edildiği ve Rosa'un en yakın arkadaşı ve aralarında bir bağ olan Moroi prensesi Lissa'nın (Lucy Fry) gardiyanı olmak için eğitim aldığı St. Vladimir Akademisi'nde  geçiyor. Film ikilinin kaçtıktan sonra yakalanıp tekrar St. Vladimir'e getirilmeleriyle başlıyor, fakat Akademi'nin korunaklı duvarlarına rağmen karanlık güçler Lissa'nın peşini bırakmıyor ve "Çek git ya da ölürsün" mesajlarıyla onu korkutmaya çalışıyor.

Mark Waters, Vampir Akademisi'nin Alacakaranlık ve benzeri genç yetişkin kitaplarından pek çok açıdan farklı olduğunu söylüyor.

Vampir özellikleri taşıyan Moroiler kanla besleniyorlar ve çeşitli büyülü güçleri var fakat kötü değiller - hiç kimseyi öldürmeyen Moroiler saf bir soydan gelen kraliyet tarafından yönetiliyor. İnsanları öldürerek karanlık tarafa geçmeyi tercih edenler Strigoi'ye dönüşüp ölümsüz oluyorlar.

Ayrıca Harry Potter ve diğer genç yetişkin romanlarının ana karakterleri deneyimsiz ve beklenmedik olayların kendilerine açıklanmasını beklerken Rose tam tersine saf bir karakter değil - o bu kültürün tamamen içine girmiş biri ve agresif kişiliğiyle Alacakaranlık'ın Bella Swan'ının tam tersi bir karakter.

18 yaşındaki Zoey Deutch, Rose'un espri anlayışının en az dövüş yetenekleri kadar acımasız olduğunu söylüyor. "Şahsen ben, Zoey Deutch olarak, onunla kapışmak istemezdim."

Rose çok güzel bir kız olabilir ama aynı zamanda erkeksi bir tavrı da var diyen Waters ekliyor. "Kaba bir espri anlayışı var ve oldukça seksi bir kız - bir erkekten hoşlandıysa peşini bırakmıyor. Diğer genç yetişkin romanlarındaki utangaç ve ağırbaşlı kızlardan değil yani."

Rose ve Lissa'nın hikayede hoşlandıkları erkekler olabilir fakat Vampir Akademisi'nde daha çok "kız kardeşler beylerden önce gelir" havası hakim. "Hikayenin sonunda peşinden koştukları şey yine kendileri oluyor, erkekler değil," diyor Waters.

Yine de Rose bir ergen ve Rus aktör Danila Kozlovsky'nin canlandırdığı hocası Dimitri'ye karşı ateşli duygular besliyor.

Daniel Waters, "Zoey kendisine [Danila'ya] gerçek hayatta da abayı yakmıştı diyebiliriz bu yüzden kitaplarda da anlatıldığı gibi Dimitri'yi bir Tanrı olarak görmek onun için çok zor olmadı," diye açıklıyor.

Filmde ayrıca Moroi Kraliçesi Tatiana rolüyle Joely Richardson, Rosa ve Lissa'ya yakın bir isim olan Victor Dashkov rolüyle Gabriel Byrne, Victor'un kızı, Rose ve Lissa'nın arkadaşı rolüyle Modern Family'nin yıldızı Sarah Hyland ve St. Vladimir'in demir yumruk müdüresi Ellen Kirova rolüyle Olga Kurylenko da yer alıyor.

Waters, filmi "öğrenci dolaplarının dramatik bir şekilde çarpıldığı" bir lise dramasına dönüştürme fikrinden nefret etse de kardeşi ve kendisi daha önce yapmış oldukları filmler, Mean Girls ve Heathers'ın komedi yönünü Vampir Akademisi'ne uyarlamışlar.

"Elimizde çok harika bir drama dinamiği var, kazıklar sürekli çekilmiş durumda fakat filmde birbirleriyle geçinmeye çalışan ergenlerin arasında gelişen o komik olaylara da yer verdik," diye bitiriyor Waters.

"Karakterlere delicesine destek veriyorsunuz ta ki o acı sona kadar" diyor ve ekliyor Zoey Deutch, "fakat aynı zamanda tüm bu macera boyunca gülmeye de devam ediyorsunuz."

USAToday | Çeviri: @cenup & @elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder