19 Ağustos 2013 Pazartesi

Richelle Mead Twitter'da Fanların Sorularını Cevaplandırdı


Richelle Mead, geçtiğimiz Cuma günü Twitter'da bir soru-cevap etkinliği gerçekleştirdi ve filmin resmi hesabı @VAOfficialMovie üzerinden hayranların fragman, film ve oyuncularla ilgili sorularına yanıt verdi:

Soru: Rose fragmanda gerçekten bir kazık mı kullanıyor? Bıçak olabileceğini duydum, fakat hiç kimse tam olarak emin değil.
Cevap: Bunun için filmi izlemeniz gerekiyor! Fakat endişelenme, hikayede öyle çok büyük değişiklikler falan yok.

Soru: Tam 6 yıl önce bugün Vampir Akademisi kitabı çıkmıştı... o zamanlar kitabının film olabileceği hiç aklına gelmiş miydi?
Cevap: Yazarlar böyle şeylerin hayalini kurar ama hiç kimse tam olarak bundan emin olamaz. Başarıya ulaşması bir yana bir kitabın filme uyarlanması hiç de kolay iş değil.

Soru: Fragmanı çok sevdim ve bir sorum var. Neden Mia'nın saçları kısa? Sami Gayle'e peruk konusunda bir şeyler yazmıştım...
Cevap: Bazen oyuncular kitaptaki karakterlerinden farklı göründüğünde daha iyi olabiliyor. Hikayeyi etkilemediği sürece benim için sorun yok.

Soru: Vampir Akademisi Ailesi'nin büyük olduğunu biliyordun fakat fragmanın tüm Twitter'a yayılması ve hakkında bu kadar çok konuşulması beklediğin bir şey miydi?
Cevap: Hepiniz harikasınız ve bizi buraya sizin desteğiniz getirdi. Beni hiçbir şey şaşırtmıyor artık!

Soru: Fragmanda yer alan sahneleri seçmek zor muydu?
Cevap: Seçimleri ben yapmadım fakat fragmanı kurgulayan kişiler bence şahane bir iş çıkarmışlar.

Soru: Tüm Vampir Akademisi serisindeki favori kitabın hangisi ve nedeni?
Cevap: İlk Vampir Akademisi serisinde Gölge Öpücük (Shadow Kiss) favorim çünkü çok duygu dolu bir kitaptı. Kanbağı (Bloodlines) serisinden ise Fiery Heart (yurtdışında Kasım ayında çıkacak) favorim.

Soru: Londra'ya yaptığın set ziyaretinde en çok aklında kalan şey nedir?
Cevap: Oyuncuların ve teknik ekibin işlerini ne kadar sevdiklerini görmek. Cidden, kitabımın böyle bir şeye vesile olduğunu görmek benim için çok önemli.

Soru: Fragmanda motosikletin patladığı sahne hangi sahne bize söyleyebilir misin? Kitapta yer alan bir sahneye mi eklendi?
Cevap: Detay veremiyorum fakat kitapta yer alan bir sahnenin değiştirilmiş bir versiyonu diyebilirim, endişeye lüzum yok.

Soru: Fragmanda çok fazla diş gördük, filmde de öyle mi olacak? Bu Lissa'nın karakterine tamamen ters bir durum gibi görünüyor.
Cevap: Fragman belirli bir seyirci kitlesine hitap etmesi açısından uygun bir şekilde montajlanmış durumda, sanırım bu sebepten 1 dakikalık süre içerisinde fazlasıyla diş görüyoruz.

Soru: Fragmanda en sevdiğin sahne hangisi?
Cevap: Favori sahnem Rose ve Dimitri'nin eğitim yaptığı sahne. Kitabın ÇOK ÖNEMLİ bir parçası. Bunu filmde de çok güzel ele almışlar.

Soru: Danila, filmin çekimlerine başlamadan önce Dimitri'nin bakış açısından yazmış olduğun "tanışma sahnesi"ni okudu mu?
Cevap: O sahneyi film çekimleri bittikten çok sonra yazdım, yani hayır.

Soru: Önümüzdeki yıl (film vizyona girdiğinde) izlemek için sabırsızlandığın sahne hangisi?
Cevap: Londra'dayken çekimlerine şahit olduğum bir sınıf sahnesi vardı, görsel efektler eklenmesi gereken bir sahne. Tamamen bitmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum!

Soru: Rusya'ya gelecek misin? Burada çok fazla hayranın var.
Cevap: Gelmek isterdim fakat küçük çocuklarım (Richelle'in küçük bir bebeği var ve kendisi şu aralar tekrar hamile) olduğu için ülke dışına pek fazla seyahat edemiyorum. Fakat Rus hayranlarımı çok seviyorum.

Soru: Sence fragman seriyi bilmeyen insanları filmi izlemeye ve kitapları okumaya teşvik edecek mi?
Cevap: Öyle umuyoruz! Vampir Akademisi çok karışık bir dünya, bu sadece hikayeyi diğer insanlara tanıtmak için attığımız ilk adımdı.

Soru: Tatiana kitapta korkunçtu, filmde Lissa'ya daha mı iyi davranıyor? Lissa'nın konuşmasının arkasındaki hikaye nedir?
Cevap: Neler olduğunu söyleyemem! :) Sadece ufak değişikliklere rağmen filmin kitaba sadık kaldığını söylemeye devam edeceğim.

Soru: Filmi izledin mi? Ne düşünüyorsun? Memnun kaldın mı? Çok merak ettim!
Cevap: Film henüz tamamlanmadı. Tıpkı kitaplar gibi filmlerde de harika bir sonuca ulaşılabilmesi için birleştirilmesi ve üzerinden geçilmesi gereken tonlarca materyal var ve bu süreç aylarca devam ediyor. Film yapımı upuzun bir süreç! Kurgu süreci çekim sürecinden daha uzun oluyor.

Soru: Filmde Natale'yi öldüren kişi Dimitri değil de Rose mu olacak?
Cevap: Cevabı öğrenmek için filmi bekleyin.

Soru: Lissa'nın neden İngiliz aksanı kullandığını bize söyleyebilir misin? Ben çok sevdim.
Cevap: Dominic de kendi öz (İngiliz) aksanını kullanıyor. Ana fikir şuydu; Moroiler insanlardan uzakta, kendilerini soyutlayarak yaşadıkları için Amerikalılar'ın aksine hala biraz Avrupa aksanına sahip olmaları gerektiğini düşündük.

Soru: Oyuncular film konusunda bizim kadar heyecanlılar mı?
Cevap: Daha da fazla heyecanlılar. Bu film için ÇOK FAZLA çalıştılar. Çekim süreci zahmetli bir süreçti, haftanın 6 günü devam ediyor ve uzun, uykusuz geceler barındırıyordu.

Soru: Karakterlerin kıyafetlerini kim tasarladı? Özellikle de Dimitri'nin paltosunu?
Cevap: Umarım @OfficialVAMovie ve @WeinsteinFilms bana bu konuda yardımcı olabilir. Kendisiyle tanıştım, harika biri ama şu anda adını hatırlayamadım. The Golden Compass (Altın Pusula) filminin kostümlerini de yapmış, çok sevimli ve çok da yetenekli biri.*

Soru: Filmde yer alan ve ah keşke bu kitapta da olsaydı dediğin bir şey var mı? Tam tersi de olabilir?
Cevap: Daniel Waters'ın yazmış olduğu bazı komik replikler var, onları kitaplarımda kullanmış olmayı dilerdim.

Soru: Richelle film süreci istediğin gibi mi gidiyor yoksa değiştirmeyi dilediğin bir şey var mı?
Cevap: Her şey harika gidiyor. Şimdi en zor noktadayız; filmi tüm dünyaya pazarlamak ve herkese ne kadar harika bir iş çıkarıldığını göstermek.

Soru: Vampir Akademisi filmi hangi türe girecek? Komedi mi mesela?
Cevap: Bu ÇOK zor bir karar. Bilemiyorum açıkçası, Vampir Akademisi pek çok türe giriyor.

Soru: Vampir Akademisi çekimlerinde seni en çok şaşırtan oyuncu kimdi?
Cevap: Hepsi karakterlerini ne kadar iyi anladıkları konusunda beni şaşırttı. Açıkçası karakterleriyle bu kadar hızlı bağdaşmalarını beklemiyordum. *kalp*

Soru: Serideki tüm kitaplar film olacak mı? Umarım olur!
Cevap: Bu tamamen ilk filmin başarısına bağlı.

Soru: Kitaptaki bütün önemli sahnelerin filmde yer aldığını biliyorum fakat filmde yer almayan ve keşke yer alsaydı dediğin bir sahne var mı?
Cevap: Şu anda aklıma bir şey gelmiyor. Senaryoyu okuyalı uzun zaman oldu!

Soru: Fragmanda kullanılan şarkıları çok sevdik! Filmin soundtrack albümünde görmek istediğin herhangi bir şarkı, müzisyen veya grup var mı?
Cevap: Soundtrack konusunda bana danışılmaması en iyisi olur sanrım... dinlediğim her şey 1999'dan önce yayınlanmış şeyler.

Soru: Filmden gelecek yeni görüntüler ve fragmanlardan ne beklemeliyiz?
Cevap: Umarım sahneleri ve diyalogları daha yavaş bir şekilde görebilirsiniz. Teaser tanıtım demek, tıpkı bir rock müzik klibi gibi hızlı geçiyor.

Soru: Bu soru Vampir Akademisi filmiyle ilgili değil ama hamileliğinin ikinci yarısı nasıl geçiyor?
Cevap: Yorucu geçiyor! Ve çok fazla nacho** yiyorum.

Soru: En sonunda Dimitri'nin babasının kim olduğunu öğrenecek miyiz? Öğrenemeyeceksek eğer sen şimdi bize kim olduğunu söyleyebilir misin?
Cevap: Bunu şimdilik saklı tutuyorum. Belki bir gün açıklarım.

Soru: Rose'un Kirova'nın masasının altında ne işi olduğunu önümüzdeki fragmanlarda öğrenecek miyiz yoksa filmi mi beklemek zorundayız?
Cevap: Bana öyle geliyor ki beklemek zorunda kalacaksınız. :) Endişelenmeyin, o sahnede insanların düşündüğü kadar çılgınca bir şey olmuyor!

Soru: Vampir Akademisi filminin diğer genç yetişkin serileri Alacakaranlık ve Harry Potter gibi başarıya ulaşacağını düşünüyor musun?
Cevap: Çok hoşumuza giderdi fakat bu durum şimdiki fanlarımıza ve yeni fanlara bağlı! İnancımızı yitirmiyoruz. Ama cidden bilemiyorum.

Soru: Setteyken fragmanda gördüğümüz o harika dişlerden bir tane edinme şansın oldu mu?
Cevap: Sette olduğum gün diş kullanılmadı. Sanırım film boyunca sadece birkaç sahnede o dişleri göreceğiz.

Soru: Filmin kitaba bağlı kalmayacağı konusunda hiç endişe duydun mu?
Cevap: Elbette, bu yazarların aldığı büyük bir risk. Ne de olsa kitaplarımızın haklarını yapımcılara satıyoruz fakat ne mutlu ki bu ekip kitaplara sadık kaldı.

Soru: Filmde çok değişiklikler yapılmış mı?
Cevap: Çok fazla küçük değişiklikler var ama hiçbiri ana hikayeyi etkileyen şeyler değil. Kitaplar filme dönüştürüldüğünde bazı şeylerin değiştirilmesi gerekiyor. Ben bu konuda onlara tolerans tanıyorum ve hiçbir değişiklik beni rahatsız etmedi. Umarım sizleri de rahatsız etmez.

Soru: Oyunculara övgüler yağdırıyorsun. Peki ama sence kim karakterine daha yakın bir kişiliğe sahip?
Cevap: Muhtemelen Zoey. Çok canlı, hareketli ve eğlenceli biri ama aynı zamanda çok da yardımsever.

Soru: Anladığım kadarıyla görsellik Vampir Akademisi'nin en önemli noktası. Değiştirilen sahneler konusunda sana fikirlerini sordular mı?
Cevap: Birkaç konuda fikrime başvuruldu fakat çoğunluğu yapımcıların elinde olan bir şeydi ve bununla ilgili hiçbir sorunum da yok. Hepsi bu konuda çok saygılılardı.

Soru: Tam fragman ne zaman yayınlanacak?
Cevap: Bilemiyorum. Bu durum tamamen stüdyoya ve dağıtımcılara bağlı.

Soru: Richelle fragmandaki şarkılar hakkında ne düşündün?
Cevap: Şarkıları daha önce hiç duymamıştım ama bana göre fragmana uymuşlardı!

Soru: Natalie'ye neden gözlük taktırma gereği duyduklarını bilmek istiyoruz, ne de olsa kendisi bir Moroi.
Cevap: Moroiler genellikle insanlardan daha iyi görüş kapasitesine sahipler fakat tıpkı bizler gibi onlar da mükemmel değiller. Bence gözlük işe yaramış, o (Natalie) çok sevimli görünüyor.

Soru: Bize filmde yer alan ama fragmanda duymadığımız bir replik söyleyebilir misin?
Cevap: Hayır, üzgünüm. Hiçbir ipucu veremem! :) Sadece beklemeye devam edin, güzel şeyler sizi bekliyor.

Soru: Filmde kar olacak mı? Sanırım cevabı zaten biliyorum ama yine de...
Cevap: %100 emin değilim ama sanırım hayır. Umarım Buz Öpücük (Frostbite) filmini yaparlar ve bir kayak merkezine giderler.

Soru: Richelle, oyuncu seçimleri konusunda söz hakkın var mıydı? Oyuncu seçimleri ve fragman hakkında ne düşünüyorsun?
Cevap: Oyuncu seçimleri konusunda söz hakkım olmadı ama bence çok akıllıca ve şahane seçimler yaptılar. Bir resme bakıp bu şu karaktere benziyor demek çok kolay fakat o karaktere gerçekten hayat verecek birini bulmak ÇOK daha zordur. Ama onlar bunu başardılar.

Soru: Şehvet büyüsü sahnesinin uzun versiyonunu izledin mi?
Cevap: Hayır, izlemedim! İzlediğim her şey fragmandan ibaret.

Soru: Gölge Öpücük'ten (Shadow Kiss) itibaren hikayeyi bir de Dimitri'nin bakış açısından yazmak gibi bir planın var mı?
Cevap: Şu anda Dimitri'nin bakış açısından başka bir şey yazmayı düşünmüyorum. Onun bir gizem olarak kalması lazım.

Soru: Herkes Danila'nın setteki en komik kişi olduğunu söyledi. Sen de sette onunla tanıştın. Söylenenler doğru mu?
Cevap: Çok fazla konuşmadık fakat kesinlikle harika bir espri anlayışı var gibi görünüyor ve aynı zamanda çok da centilmendi.

Soru: Neden kimse Romanya'da film tanıtımı yapmıyor? Bizim hikayelerimiz ve geleneklerimiz olmasaydı vampir filmleri şu anda olmazdı!
Cevap: Bunun için Romen bir yapım şirketine ihtiyacımız var, umarım bir şirket filmi satın alır.

Soru: Vampir Akademisi filminde Rose'un Lissa'nın aklına "sızması" nasıl anlatılacak?
Cevap: Tek söyleyebileceğim filmde bu konu yer alıyor... fakat nasıl olacağı konusunda bekleyip görmeniz lazım. Bu konu Marka Waters için çok önemliydi.

Soru: Buz Öpücük'ün (Frostbite) senaryosu yazıldı mı? Eğer ilk film başarılı olursa Buz Öpücük'ün (Frostbite) çekilmesi çok zaman alır mı?
Cevap: Henüz Buz Öpücük (Frostbite) senaryosu yazılmadı ve filmin çekimlerine başlamak ne kadar zaman alır bilemiyorum. Umarım en kısa zamanda olur.

Soru: Filmde yapılan hangi değişiklikler konusunda senin fikrini aldılar, öğrencilerin üniforma giymesi mevzusu gibi?
Cevap: Okulun amblemi/sembolleri hakkında fikrimi aldılar ve ben de onlara elementleri kullanabileceklerini söyledim.

Soru: Fragmandaki hangi sahnelerin çekim süreci daha uzundu?
Cevap: Filmin çekimlerinde sadece 2 gün yer aldım o yüzden bunu bilemeyeceğim ama sanıyorum ki aksiyon sahneleri ve özel efekt gerektiren sahneler daha uzun sürmüştür.

Soru: Lissa benin hatırladığımdan daha güçlü ve komik bir karakter gibi göründü gözüme. Bu konuda sen ne düşünüyorsun?
Cevap: Ben her zaman için onun güçlü ve komik bir karakter olduğunu düşündüm. :) Lucy, Lissa'yı gerçekten çok iyi anlamış ve onu müthiş bir şekilde canlandırmış.

Soru: Filmde fanlara anlamlı gelen ama diğerlerine anlamlı gelmeyeceğini düşündüğün sahneler var mı?
Cevap: Filmi kitabı okumayanlara da anlamlı kılacak kadar iyi bir iş çıkardılar fakat kitabı okuyanların her zaman dikkatine takılacak detaylar da mevcut.

Soru: Vampir Akademisi'nin galası nerede yapılacak?
Cevap: Bilemiyorum. Bu tamamen benim dışımda bir konu. :) Eminim bir tane Hollywood galası olacaktır fakat diğer yerler konusunda bir fikrim yok.

Soru: Bütün oyuncuları çok seviyorum fakat takıldığım bir nokta var ve bu konuda senin fikrini merak ediyorum... Dimitri'nin (Danila'nın) boyu mesela?
Cevap: Benim için hiçbir sorun yok. Kendisi (Danila) performansıyla Dimitri'ye tamamıyla hayat veriyor ve bu benim için Dimitri'nin kitaptaki boyundan çok daha önemli.

Soru: Kanbağı (Bloodlines) Serisi de ileride film olabilir mi?
Cevap: Ona daha çok ama çok zaman var! Bu tamamen ilk Vampir Akademisi filminin başarısına ve devam filmlerinin çekilip çekilmemesine bağlı.

Soru: Adrian'ı kimin canlandıracağını biliyor musun? O beni en çok etkileyen karakter.
Cevap: İkinci kitabın film olup olmayacağı bile belli değil. :) Öncelikle ilk filmi başarıya ulaştırmamız lazım!

Soru: Zoey ve Danila, Rose ve Dimitri'nin sahip olduğunu hayal ettiğin kimyaya sahipler mi?
Cevap: Kameralar önünde, evet. Fakat kameralar kapandığında tıpkı kardeşmiş gibi birbirlerine çok yakınlar. Tüm ekibin birbiriyle bu kadar iyi anlaşması çok hoşuma gidiyor.

Soru: Eğer Vampir Akademisi gişede iyi iç çıkarmazsa (ki ben iyi iş çıkaracağına inanıyorum!) ve ikinci filmi yapmazlarsa nasıl hissedeceksin?
Cevap: Bu sektörde herkes bu riski alıyor! Biz de bunun farkındaydık. Söz konusu kitaplar veya filmler olduğunda hiçbir şey garanti değildir.

Soru: Danila'nın İngilizcesi hakkında ne düşünüyorsun? Sürekli İngilizce konuşmak onun için zor muydu?
Cevap: Hafiften Rus aksanıyla konuştuğu İngilizcesi bana göre mükemmeldi.

*Richelle Mead'in bahsettiği isim: Ruth Myers
**Nacho: Bir Meksika yemeği (X)

Çeviri: cenup

2 yorum:

  1. Harika! Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  2. Richelle'nin Dimitri'nin gözünden yazdığı tanışma sahnesini nerede bulabilirim ? Siz çevirdiniz mi ?

    YanıtlaSil