1 Kasım 2013 Cuma

Fangirlish'in 'Vampir Akademisi' Set Ziyareti


Fangirlish - Londra'daki gizli bir adreste bir filmin çekimleri yapılıyor... (Şey şimdi böyle yazıyorum fakat siz bunu okuduğunuzda filmin çekimleri çoktan bitmiş ve post prodüksiyon aşaması başlayalı birkaç ayı geçmiş olacak.)

Bu film Blood Sisters.* Ya da pek çoğunuzun bildiği isimle Vampir Akademisi, Richelle Mead'in aklının meyvesi.

Birkaç fan sitesi olarak sete davet edildik, birkaç kişiyle röportaj yaptık ve filmin çekimlerinin nasıl gittiğini gördük. Ve ben de Fangirlish adına sete gittim. Bu sebeple Fangirlish'e onları temsilen sete gitmemi istedikleri ve Jeremy'e de benim adımı verdiği için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım yüzünüzü kara çıkarmamışımdır.

Daha fazla devam etmeden önce bir şey söylemem lazım. Şey daha doğrusu iki şey. İlki; daha önce hiç bir film setine gitmemiştim. Hiç ama hiç. Bu nedenle biraz şaşkına dönmüş, büyülenmiştim ve hiçbir şeyi kaçırmamak için sekiz tane daha gözüm olsun istemiştim. İkincisi ise size ASLA söyleyemeyeceğim bir-iki şey var. Bazı konuları sır olarak saklamamız gerekiyordu çünkü... eh River Song'un da diyeceği gibi "spoilerlar".

Böylece Temmuz ayının sıcak bir gününde (ülkenin neredeyse tamamı Wimbledon'u izlerken) Londra'daki sete gittim. Ve ilk olarak karşıma gömlek giyen ve kravat takan bir dolu insan çıktı. Tam burada sıradan giyindiğim ve daha ilk muhabirlik deneyimimde Fangirlish'i utandırdığım için ufak bir panik atak geçiren beni hayal edin. Daha sonra onların filmin oyuncuları ve figüranları olduklarını öğrendim. Evet doğru okudunuz. Okul üniformaları giyiyorlar! Vampir Akademisi'nin sesli kitabını okuyan/hazırlayan biri olarak bu beni acayip memnun etti.

Ondan sonra set sözcüsü Rachel tüm "medya mensuplarını" (yani Hypable'dan Richard, Page to Premiere'den Soraya, F*** Magazine'den Mark ve Fandango'dan Joe) bir araya getirdi ve kısaca bizi bilgilendirdi.

Bize eğer mümkün olursa iki sahnenin çekimlerini izleyeceğimizi; oyuncular, yapımcılar ve yazarla röportajlar yapabileceğimizi söyledi. Ah ayrıca Entertainment Tonight da burada.

Kafamın içindeki ses sürekli "Lütfen bu işi mahvetme!" diye bağırıyordu. (Çünkü ben gerçek bir muhabir değilim ve şansımı düşünecek olursak ya tamamen sessiz kalıp hiçbir şey söyleyemeyecektim ya da "Favori cheesecake'in hangisi?" gibi saçma bir soru soracaktım.)

Böylece turumuza başladık ve bir merdiven aralığında küçük monitörlerde hızlıca bir şeyler izledik, ardından oyuncuların (Zoey Deutch ve Lucy Fry da bu ekibin arasındaydı) bir sahneyi tam bir buçuk saat boyunca prova etmesine şahit olduk (ve tuhaf bir şekilde durum biraz sıkıcılaştı). Biz bunu izlerken yapımcılardan Deepak Nayar geldi ve bizimle sohbet etti. Oyuncu seçimleri hakkında çok esprili ve gayet açık bir şekilde  konuştu. Danila Kozlovsky'nin çok çabuk bir şekilde seçildiğini (ve evet, Danila'nın ne kadar yakışıklı olduğunu da itiraf etti) ve Lucy Fry'ı seçme sürecinin ise oldukça sıradışı olduğunu belirtti. Lucy, Lissa için seçmelere katıldığında sırt çantasıyla Avrupa'yı geziyormuş ve 48 saat içinde role seçilmiş. Christian'ın seçilmesi konusunda ise oldukça zorlandıklarını çünkü Christian'ın dışlanmış, soğuk ama aynı zamanda çekici - özellikle de Lissa'ya çekici gelen birinin - olması gerektiğini söylüyor. Nihayetinde Dominic Sherwood role seçilmiş, kadroya en son katılan isim de o olmuş.

Ondan sonra sahnenin çekimini izledik ve diğer iki yapımcı, Susan Monthford ve Don Murphy'le konuştuk. Tüm bu röportajlardan çıkan sonuç; üç yapımcı da kitap konusunda oldukça tutkulu ve filmin kitaba olabildiğince sadık kalmasını istemişler. Don ve Susan sık sık Richelle'le konuştuklarını, görüşlerine başvurduklarını ve aklına takılan bir şey olup olmadığını sorduklarını söylüyorlar. Ayrıca Blood Sisters filmini hayata geçirmek konusunda biraz zorlandıklarını söylüyorlar çünkü büyük stüdyolar filmi "vampirlere doyduk" gerekçesiyle yapmak istememişler. Ayrıca Vampire Academy: Blood Sisters ismi de bir sorun olarak görülmüş.

Geçtiğimiz 4 hafta boyunca gece çekimleri (öğleden sonra 4'ten sabah 4'e kadar) yaptıklarını ve önümüzdeki 2 hafta dahe bu çekimlere devam edeceklerini söylüyorlar.

Daha sonra Natalie'yi canlandıracak olan Sarah Hyland'la (pek çoğunuz onu ABC'nin Modern Family dizisinden tanıyorsunuz) ufak bir sohbet gerçekleştirme şansı yakaladık. Spoiler vermemek adına çok fazla açık konuşmasa da (çok düşünceli bir davranış, pek çok hayran zaten film vizyona girmeden önce kitabı tekrar okuyacak ama) rol için seçmelere katılırken son dakikada Natalie'ye ufak tefek tikler eklemiş ve yönetmen Mark Waters bunu çok sevmiş, filmde de kullanmasını istemiş.

DEVAMI GELECEK...

*Filmin çekimleri devam ettiği sırada Vampire Academy: Blood Sisters adıyla vizyona gireceği biliniyordu fakat bu durum değişti ve film artık sadece Vampire Academy (Vampir Akademisi) adıyla vizyona girecek.

Çeviri: cenup

1 yorum:

  1. Ah evet ya Blood Sisters nedir abi?? Direk Net şekilde Vampir Akademisi işte...zaten devam filmleri olursa (ki olması temennimiz) Seri isimleri hazır yani :) bknz Gölge Öpücük vs vs vs

    YanıtlaSil