2 Kasım 2013 Cumartesi

Fandango: 'Vampir Akademisi' Setinden 10 Sır


Fandango - Richelle Mead'in Vampir Akademisi kitaplarının hayranları film adaptasyonunu büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Yıl ortalarında Londra'daki gizli film setini ziyarete gittiğimizde güvenlik had safhadaydı fakat Fandango bir yolunu buldu ve bu yeni heyecan verici genç yetişkin vampir serisi hakkında bilmeniz gereken 10 önemli noktayı bir araya getirdi.

1. Film neredeyse çekilmeyecekmiş. Proje yapımcılar Don Murphy ve Susan Montford'a tam da Alacakaranlık'ın popülerliğinin tavan yaptığı bir anda gelmiş, bu yüzden Richelle Mead'in kitaplarını okumayı reddetmişler çünkü vampir doz aşımından korkmuşlar. Yapımcı arkadaşları Michael Preger nihayet onları ikna ettiğinde nasıl bir şeyi kaçırdıklarının farkına varmışlar. "Hemen kitabı okuduk ve harikaydı. Bu projenin içinde yer almamız gerekiyordu," diyor Murphy. Ve ne de olsa vampirler ölümsüzdür, diye ekliyor Montford: "Yani vampir doz aşımı diye bir şey olamaz!"

2. Daniel ve Mark Waters, filmin senaristi ve yönetmeni, kitapları cidden kavradılar, diyor Mead. "Türleri karıştırmayı seviyorum. Bu hikayede sadece romantizm ya da sadece macera yok, komik tarafları da var ama bu bir komedi değil. Ve onlar tüm bunları harmanlamayı çok iyi biliyorlar."

3. St. Vladimir Akademisi... Londra, İngiltere'de bulunuyor. Fandango Londra Üniversitesi'ni gezdi, koridorlardan ve konferans salonlarından geçti. Burası aslen Montana'da bulunan Akademi'nin iç çekimlerine ev sahipliği yapıyor. Londra'nın mimarisi film için mükemmel bir tercih olmuş. Natalie Dashkov karakterini canlandıran Sarah Hyland (Modern Family), "İlk defa okyanus aşırı bir ülkede çekim yapıyorum, çok heyecanlıyım," diyor. "Fakat gece çekimleri yapıyoruz ve bu yüzden pek etrafı gezme fırsatı yakalayamadım. London Eye'a gitmek ve tipik turistlerin yaptığı tüm o saçma sapan davranışları sergilemek istiyorum."

4. Rose ve Lissa'nın arasındaki bağ kamera dışına da taşıyor. Lissa'yı canlandıran Lucy Fry'a göre: "Zoe'yle [Deutch] çok iyi anlaştık, tüm o uzun saatleri birlikte geçirmek sizi normalde pek de mümkün olmayacak bir şekilde birbirinize bağlıyor. Birbirinize olabildiğince destek olmak zorundasınız ve onun yanımda olması gerçekten harikaydı."

5. Danila Kozlovsky, karakteri Dimitri Belikov'un "esrarengiz" tarafını seviyor. "Eski tarz müzikler dinliyor, kovboy kitapları okuyor ve uzun paltolar giyiyor. 24 yaşında olmasına rağmen bence o yaşlı bir ruha sahip. Esrarengiz yanı çok çekici." Fakat karakterini yaratma sürecinin zorlu bir aşama olduğunda da ısrar ediyor. "Neredeyse mükemmel biri ve Dimitri gibi olmak gerçekten zor. Ona benziyorum demek hiç de mütevazı bir davranış olmaz!"

6. Sarah Hyland oyuncu seçmelerine Baton Rouge, Louisiana'da bir film üzerinde çalıştığı sırada Skype aracılığıyla katıldı. "Kast yönetmeniyle Skype üzerinden görüştüm ve bu çok tuhaftı," diyor. "Görüntü kalitesi pek de iyi değildi. Mark da benimle Skype aracılığıyla görüşmek istedi, böylece biz de kamerayı bir yere yerleştirdik ve yanımda biri de benimle birlikte replikleri okudu bu sırada Mark da beni izliyor ve aynı zamanda direktifler veriyordu. Ve tüm süreç bu şekildeydi, yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmedim."

7. Richelle Mead filmde bir Vampir Akademisi öğretmenini canlandırıyor. Ufak bir sahnede ana karakterler kendisinin yanından geçiyor. Sahneyi Fandango izlerken çektiler ve bu çok önemli bir sahne o yüzden filmden çıkaracaklarını sanmıyoruz. "Bu Mark'ın fikriydi," diyor Mead. "Ve çok da eğlenceliydi. Sadece yürüdüğüm bir sahneydi fakat çekimleri çok uzun sürdü ve tekrar tekrar çekildi. Bununla nasıl sürekli baş edebiliyorlar merak ediyorum!" Gözlerinizi dört açın.

8. En ufak detaylara bile özen gösterildi, diyor Mead. "Masalarındaki broşürlere - ki bunlar Vampir Akademisi'nin gerçekten bir parçası - kadar her şeyi düşünmüşler." Bu durumun filmi seyirciye satma konusunda yardımı dokunacağını söylüyor. "Kitabımdaki detayları filme taşımak için yüzlerce insan emek verdi."

9. Sizi sürprizler bekliyor, diyor oyuncular ve teknik ekip. Vampir Akademisi kitapları uzun süredir raflarda bulunmasına rağmen yapımcılar bu konuda ellerinden geldiğince sırlarını sızdırmamaya çalışıyorlar, hatta Twitter'da maruz kaldıkları soru bombardımanlarına rağmen. Fakat bir şey kesin ki...

10. Oyuncu kadrosu fanlarla çok iyi geçiniyor. Hyland gördükleri destekten dolayı hayrete düştüğünü söylüyor. "Hepimiz için ayrı ayrı hayran çalışmaları yapıyorlar ve şimdiye kadar gördüklerim muhteşemdi. O çalışmaları afişlerimizde kullanmak istiyoruz! Umarım bu söylediğim onların keyif aldıkları bir şeyi mahvetmeye çalışıyormuşum gibi algılanmaz ve benden nefret etmezler!" Gördüğümüz kadarıyla böyle bir şey pek de mümkün değil.

Çeviri: cenup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder