25 Ekim 2013 Cuma

Bookish: 'Vampir Akademisi' New York Comic Con Panelinden 5 Şey


1) Senarist ve yönetmen lise ortamını gerçekten iyi biliyorlar.

Yönetmen Mark Waters ve senarist Daniel Waters, çığır açan klasik lise filmleri yapmakla övünüyorlar: Daniel, 1998'te 'Heathers'i yazdı, Mark ise 2004'te 'Mean Girls'i çekti. Filmin yıldızı Zoey Deutch da daha önce genç yetişkin bir romandan uyarlanan 'Muhteşem Yaratıklar' filminde kasabanın kötü kızı rolüyle boy gösterdi. Filmde yarı vampir yarı insan gardiyan adayı Rose Hathaway'i canlandıran Zoey, bu konuda rol arkadaşı Sami Gayle'e kinayeli yorumlar yapmaktan da geri kalmıyor.

2) Yazar Richelle Mead senaryoya olur verdi.

Mead'in uyarlama konusunda bir katkıda bulunup bulunmadığını sorduğumuzda Daniel, senaryosunu okuduktan sonra Mead'in "şaşırdığını" belirttiğini çünkü anlaşılan o ki kitabıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir şey beklediğini dile getiriyor. "O, Alacakaranlık ve Muhteşem Yaratıklar kitaplarını yazan yazarlarla arkadaş. Öyle görünüyor ki Richelle'e gelip bu konuda dert yanmışlar... Çünkü 'Bu senaryonun berbat olması gerekmez miydi?!' der gibiydi."

3) Rose mükemmel bir karakter değil.

Daniel Waters, ana karakteri yazım süreciyle ilgili olarak, "Rose'u yazarken hiçbir şeyden sakınmak zorunda kalmadım," diyor. "Hiç kimse onu aşırı güçlü, aşırı çılgın veya herhangi bir konuda aşırı olmakla suçlayamazdı."

Zoey Deutch ise "Bir ana karakterin sürekli hata yapıp hiçbir şeyi düzgün yapamaması durumuna çok da fazla rastlamıyoruz," diyor.

4) "Vampir Akademisi" fanları göz korkutuyor.

Lissa'nın aşkı Christian'ı canlandıran Dominic Sherwood, filmden çok büyük beklentiler olduğunu söylüyor: "Mutlu etmemiz gereken çok fazla insan var ama aynı zamanda onları şaşırtmak da oldukça zor." Fakat yine de güzel bir denge oluşturduklarına inanıyor.

5) Şehvet büyüleri tamam ama ruja hayır.

O ünlü şehvet büyüsü sahnesinin -ki o sahnede, büyülü kolye nedeniyle Rose ve Dimitri neredeyse seks yapıyordu- senaryodan çıkarılmasının mümkünatı yoktu. Deutch'la bu konuda dalga geçerek sahneyi çekerken keyif alıp almadığını sorduğumda "Şu anda yüzüm kızarıyor, yani... sanırım o sahne biraz komikti de. Bu beklenmedik bir şeydi," diyor.

Daniel Waters, fan sitelerine göz attıktan sonra hayranların filmde görmek istedikleri detaylar karşısında gözünün korktuğunu itiraf ediyor. Fakat senaryoya dahil etmedikleri için özür de dilemiyor. "Bir kadın yazarın kitabını bir erkek olarak uyarlıyorsanız bazı şeyleri değiştirmeniz kaçınılmazdır. Dimitri'nin Rosa'a ruj almasına katlanamazdım mesela." (Bu sözleri salonda 'ahhhh' nidalarına neden oluyor) "Kusura bakmayın ama bu cidden çok basit olurdu."

Çeviri: cenup
Bookish

2 yorum:

  1. filmin çok iyi olacağı kesin beklentilerimin üstünde gözüküyor. Yorumlara bakılırsa da alacakaranlık serisinden daha iyiymiş 14 şubatı bekliyoruz bakalım görücez..

    YanıtlaSil
  2. evet alacakaranlıktan daha iyi geldi bana da ben izledim filmiii çok beğendim çok mutluyumm ^^ 2.si çekilsinn hemen dominic sherwood u görmek istiyorum aşkımm benim <3

    YanıtlaSil