14 Ekim 2013 Pazartesi

Yahoo Movies: 'Vampir Akademisi' Hakkında Kaçırmak İstemeyeceğiniz 6 Can Alıcı Nokta


YahooMovies'ten Breanne Heldman 'New Yor Comic Con'daki Vampir Akademisi izlenimlerini yazdı:

1. Zoey ve Lucy arasında da Gölge Öpücüğü bağı olabilir. Hikayede Rose ve en yakın arkadaşı arasında derin ve doğaüstü bir bağ vardı. Ama öyle görünüyor ki karakterleri canlandıran oyuncular arasında da öyle bir bağ söz konusu, üstelik bu daha çekimler başlamadan ortaya çıkan bir şey. Comic Con panelinde Mark Waters bizlere Rose ve Lissa rolü için çok fazla oyuncunun seçmelere katıldığını ve çoğunun -uyumu yakalamak adına- ikili denemeye tabi tutulduğunu söyledi. Kendisine ihtiyaçları olmadığı bir zamanda Lucy, daha önce hiç tanımadığı Zoey ile replikleri karşılıklı okuma isteğinde bulunmuş. Daha sonra bir Avustralyalı olan Lucy o sıralarda evinde kaldığı arkadaşına yürüyerek ya da otobüsle gidebileceğini söylediği halde Zoey onu arabasıyla bırakmakta ısrar etmiş.

"O [Zoey] daha en başından benim koruyucumdu." diyor Lucy. Bir saat sonra ikili yuvarlak masa röportajları için karşımızda yanyana oturduğunda bunu açıkça gördüm. Zoey, Lucy'in ellerini avuçlamış ısıtmaya çalışıyordu.

2. Güzel bir soundtrack bekleyebilirsiniz. Mark Waters, filmin müzikleri için Rolfe Kent'le çalışmanın yanı sıra filmde yer alacak şarkılar için henüz daha yolun çok başında olduklarını söyledi. Yine de filmde mutlaka orijinal müziklerin yani en azından biri tamamen orijinal diğeri ise orijinal cover olmak üzere iki şarkının mutlaka yer alacağını da ekledi. Ayrıca şu notu da düşelim M.I.A.'nın "Die Young" isimli şarkısı da panelde gösterilen fragmanda yer alıyordu (ki bu fragman tıpkı afiş gibi neon yeşili efekt ve yazılarla doluydu), bundan daha uygun bir şarkı olamaz kesinlikle. Hatta belki film şarkıları arasına bile koyabilirler.

3. Rus adamlar ruj falan almaz. Yayınlanan görüntülerde Rose kaybettiği dudak parlatıcısını arıyor ama öyle görünüyor ki romantik duygular beslediği adam ona bir tane alamayacak. Kitapta, düşünceli (ama sert) Dimitri, öğrencisini bir dudak parlatıcısı ile ödüllendiriyordu. Filmde ise bu olmayacak. "Dimitri'ye dudak parlatıcısı aldıramazdım. Benim Rus adamı böyle kuşa çeviremezdim!" diyor Daniel Waters. "Yani üzgünüm Richelle. Östrajenimiz ağır bastı."

4. Kızlar ev ödevlerine çalışmış. Görünen o ki Daniel, filmdeki bayanları öyle kolay bırakmamış. Mesela kendisi Sami Gayle'e 300 filmlik bir izleme listesi vermiş! "Manhattan", "Otomatik Portakal" "Kırmızı Papuçlar", "Piyanist" ve "Bullets Over Broadway"gibi filmlerden oluşan bir liste. Mark Waters ise onlara pek çoğu enstrumantal şarkılardan oluşan bir müzik listesi vermiş. "Hepsi karanlık bir temaya sahip ve huzursuz ediciydi," diyor Lucy Fry. Zoey ise şunu ekliyor:  "Arabama binen arkadaşlarım dinlediğim şarkılara denk geliyorlar ve 'Zoey, iyi misin?' diye soruyorlardı."

5. Bir devam film mi geliyor? Biliyoruz bunu sormak için çok erken ve oyuncular bu konuda mümkün olduğu kadar az konuşmaya çaba gösteriyor. Zoey, sorduğumuz soru karşısında titriyor ve "Vücudum sarsıldı," diyor kahkaha atarak. "Bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Sanırım içgüdüsel bir şey." Belki de o hareket soğuk ve korkudan oluşuyordur. 18 yaşındaki aktris daha sonra kayak yapmayı bilmediğinden bahsediyor -ikinci kitabın büyük bir kısmı lüks bir kayak merkezinde geçiyor- Lucy ise kayak yapmayı çok sevdiğini belirtiyor. Yani açıkça görünüyor ki eğer devam filmi gelirse bu nasıl olur diye net bir şekilde düşünmüşler.

6. Vampir Akademisi'nin hayran kitlesi çok büyük. Hala fark etmediyseniz tabii. Panel birkaç tane kadının "Seni seviyoruz Zoey!" çığlıklarıyla başladı. Twitter hesabımızda ise resimler ve videolar paylaşmaya başladığımızda adeta ortalık yıkıldı. Ve Zoey Deutch bizim aracılığımızla onlara teşekkürlerini iletti.

Zoey'nin teşekkür videosu:



Çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder