11 Ekim 2013 Cuma

'Vampir Akademisi' New York Comic Con Paneli (Panel Notları + Resimler + Videolar)


Panelde yayınlanan yeni görüntülerin özeti

 "'Live Fast Die Young' şarkısı eşliğinde seyirciye uzun bir fragman izlettirildi. İlk sahnede Lissa'yı Rose'dan beslenirken görüyoruz çünkü çok aç ve Rose kendisine 'Arkadaşlar böyle günler içindir.' diyor. Bu sahneden anlıyoruz ki bu film, yıllardır süre gelen "oğlan kızı sever, kız da oğlanı sever ama aralarından biri canavardır" klişesinin aksine "kız arkadaş" ekseni üzerine kurulu. Vampir Akademisi'ne geri dönüyoruz ve tüm gördüğümüz şey; öğrenciler, öğrenciler ve yine öğrenciler. Birbirlerine gülen gençler, birbirleriyle kavga eden gençler, akıllı telefonlarındaki kamerayla sürekli bir şeyler kaydeden gençler... Film neredeyse vampir filminden çıkıp komedi filmine dönüşüyor. Tam bir zorba olan Mia, sinirle herkese dişlerini gösteriyor ve erkek arkadaşından uzak durmalarını söylüyor. Daha sonra bir okul balosunda Lissa'yla yüzleşiyor ve ona, 'Ortalarda yoktun, hamile miydin, yoksa bulaşıcı bir hastalığın mı vardı ya da belki de bebeğinin bulaşıcı bir hastalığı vardır?' diye bağırıyor. Ve Rose ortaya çıkıyor, Mia'yla bir kavgaya girişiyor ve Mia'nın yüzüne okkalı bir yumruk atıyor. Dönüp şöyle soruyor; 'Herkes benim burada zirveye oynadığımı gördü sanırım.' Bunlar da yetmezmiş gibi Rose'u birilerinin kıçını tekmelerken, gömleğini çıkarıp okulun bahçesinde Tai Chi yaparken görüyoruz."

Panelden Notlar

Yönetmenimiz Mark Waters, post prodüksiyon aşamasında oldukça ilerlediklerini ve bu konuda çok heyecanlı olduğunu söylüyor.

Zoey Deutch, Rose'a dönüşmek için çok fazla antrenman yaptığını ve iğrenç protein içeçekleri içtiğini söylüyor.

Lucy Fry, film için tekrar tekrar seçmelere katılmış ve son anda valizini toplarken ekibe dahil olduğunu öğrenmiş.

Seçmelerden sonra Zoey, Lucy'i kaldığı yere arabasıyla götürmüş. Lucy "O benim en başından beri gardiyanımdı." diyor. :)

Dominic Sherwood, 6. kez seçmelere katıldığında Lucy'le tanışabilmiş ve filmin çekimlerinden 3 gün önce rol ona teklif edilmiş.

Zoey'e göre Lissa ve Christian arasındaki öpüşme sahnesi 900 kez tekrar çekilmiş. :D

Çekimlerin 2. gününde çekilen öpüşme sahnesi konusunda Dominic ve Lucy çok gerginmiş. Zoey ise onların çok sevimli olduğunu söylüyor.

Sami Gayle kötü kızı canlandırmanın eğlenceli olduğunu söylüyor fakat karakterinin neden bu hale geldiğini öğrenmek de çok ilginçmiş.

Senaristimiz Dan Waters, erkek karakterleri yazmanın sıkıcı olduğunu çünkü basit karakterlere sahip olduğunu söylüyor.

Dan Waters'ın hayatını kadın karakterler yazarak sürdürmesinin sebebi onların daha ilginç bulmasıymış.

Zoey, Danila'nın çok yetenekli olduğunu düşünüyormuş, "Enerjinizi hissediyor ve ona göre yaklaşımı değişiyor. Her ne kadar kendisi ciddi biri olduğunu söylese de aslında çok eğlenceli," diyor.

Zoey, şehvet büyüsü sahnesinin komik bir yönü olduğunu ama buna rağmen utandığını söylüyor.

Mark Waters projenin en güzel yanının kardeşinin senaryosunu filme çekmek olduğunu söylüyor.

Lucy'nin en sevdiği şey harika bir ekiple çalışmakmış.

Dominic ise böylesine büyük hayran kitlesi olan projede çalışmanın başlı başına en güzel şey olduğunu söylüyor.

Zoey, Danila hakkında: "Onun canlandıramayacağı bir karakter yok."

Mark Waters: "Filmi henüz oyuncularıma göstermedim."

Panelde Vampir Akademisi'nden yepyeni görüntüler yayınlandı. Videoda Rose'un Mason'la birlikte eğitim yapıyor ve Mia'ya yumruk atıyormuş.

Besteci Rolf Kent, filmin müziklerini yapıyor. Henüz çok ilerleme kaydetmeseler de bir orijinal bir de cover şarkı kaydetmişler.

Zoey, Rose'un çok güzel özellikleri olduğunu fakat herkes gibi onunda hatalar yaptığını ve bu hataları sayesinde çok yönlü biri olduğunu söylüyor.

VA kastı şu konuda hemfikir: Bu tecrübeyle ilgili en güzel şey fanların filmi izlemesi.

Zoey Deutch: "Bir ana karakterin hata yaptığını çok fazla görmezsiniz."

Lucy, Rose'un Lissa'yı her zaman ön planda tuttuğunu, Lissa'nın başından çok olay geçtiğini ve herkesin acısını hissettiğini söylüyor.

Dominic, Christian'ın karanlık biri olduğunu ve her konuda ye hep ya da hiç diye düşündüğünü belirtiyor.

Dominic, Christian'ın bütün sevgisini Lissa'ya verdiğini ve Lissa'nın onun kalbinin sahibi olduğunu söylüyor.

Sami Gayle Mia'nın şımarık biri olduğunu kabul ediyor fakat nihayetinde onun da korkuları olduğunu ve kendini bulmaya çalıştığını söylüyor.

Lucy, Moroi olmanın ölümden çok hayatla ilgili olduğunu ve hiçbir vampir filminin bunu yakalayamadığını söylüyor.

Senarist Dan Waters, Vampir Akademisi fanları hakkında: "Hiç kimse nasıl bir şeye bulaştığımı bana söylememişti."

Dan Waters, Richelle Mead'in senaryoya verdiği tepkinin onu rahatlattığını ve bu uyarlamanın kendisi için büyük bir meydan okuma olduğunu ve meydan okumaları çok sevdiğini söylüyor.

Hayranlar filmde olmayan, kesilen sahneler hakkında soru soruyor ve Mark bunu, sahneleri birleştirdiğini söyleyen Danny'e sorun diyor.

Dan Waters, filmde olmayan sahneler hakkında: "Dimitri'nin ruj almasına izin veremezdim. Bir Rus karakteri bu şekilde gözden düşüremezdim."

Mark Waters: "Rose, Lissa'nın zihnine girdiğinde çok hoş bir şey oluyor. Görsel olarak çok güzel."

Dan Water, Sami Gayle'in ortaya çıkıp Mia'yı oyuna soktuğunu ve onu modernize ettiğini söylüyor.

***

: Sami Gayle, Mia karakteri hakkında konuşuyor: "Fakirlik içinde büyümenin yaratmış olduğu güvensizliklerini saklamaya çalışıyor"

: Yönetmen Dan Waters, Rose karakteri hakkında konuşuyor: "Sonunda kendimi kısıtlamak zorunda kalmadığım bir karakter buldum!"

: Dominic: "Rolü bana teklif ettiler ve 3 gün sonra masa başında senaryo okuma provalarına başladık!"

Çeviri: cenup

Resimler

HQ

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Twitter/Instagram

Panel öncesi

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com 

Panelden

imagebam.com imagebam.com  imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com 

Panel sonrası

imagebam.com

İmza etkinliğinden

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com 

Röportajlardan

imagebam.com

Videolar

Instagram/Vine
















HQ resimler: nephelite
Panel notları: io9 | @BookHype

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder