19 Ekim 2013 Cumartesi

Yönetmen Mark Waters Entertainment Weekly'nin Yayınladığı Resimleri Yorumluyor


Rose Hathaway

Mark Waters: "Burası kitaptan biraz farklı. Rose bir Strigoi'yi öldürme şansı yakalıyor ve bunun için çok kısa zamanı var. Ama henüz  acemi olduğu için tereddüt ediyor ve başarısız oluyor. Bazı şeyleri gizemli tutmalıydım çünkü filmdeki her şeyi ortaya dökmek istemiyorum fakat Rose, o kısacık anda bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak eğitimi bunu yapması için yeterli değil."


Rose Hathaway ve Dimitri Belikov

Mark Waters: "Dimitri onun akıl hocası ve eğitmeni. Rose eğitiminden bir yıl kaybetmiş ve akademiye, her şeyden mahrum kalmış biri olarak geri dönüyor. Bu yüzden eskisi kadar etkileyici değil. Ama Dimitri onu kanatlarının altına alıyor ve gerçek anlamda onu eğitiyor. Rose git gide gelişiyor ve daha sonra işine yarayacak olan dövüş sanatlarında çok iyi bir seviyeye geliyor."


Christian Ozera ve Lissa Dragomir

Mark Waters: "Christian ve Lissa'nın arasındaki hikayeyi biliyorsanız, onların arasındaki etkileşimden de haberdarsınız demektir. Ama Rose onların arasındaki ilişkiyi sabote etmeye çalışıyor. İlk defa okul dansına gittiklerinde herkesin arasına beraber çıkıyorlar ve birbirlerinden hoşlandıklarını, sevgili olduklarını açıklıyorlar. Yani ikisi de beraber olabileceklerini anladıklarında çok güzel bir an yaşıyorlar. Aralarındaki kimya kesinlikle muhteşem. İlginçtir aslında çünkü; Dominic Sherwood oyuncu kadrosuna çok geç katıldı. Bu rol için pek çok insanla görüştüm ve Dominic gelene kadar kimseden memnun kalmadık. Bu sahne aslında, çekimlerin ilk veya ikinci gününde çekildi. Adeta onları ateşe attık, yavaşça dansa başladılar ve biz de 'Şimdi öpüşeceksiniz,' dedik. Daha öncesinde sadece bir kaç defa görüşmüşlerdi ama işlerini büyük bir keyifle yaptılar ve coşkularını da kaybetmediler."


Rose Hathaway ve Dimitri Belikov

Mark Waters: "Bu ilginç bir sahne. Çünkü orada bir espri dönüyor ve Rose, Dimitri'ye sürpriz bir saldırı düzenlemeye çalışıyor ve bu sahne de o saldırıların ilki. Rose 'Seni yenmeliyim!' diyor ve Dimitri  de 'Peki, devam et. Denemeye devam. Bu ikimiz için de iyi bir eğitim.' diye cevap veriyor. Bu anın gerilimi çok güzel çünkü daha sonra Dimitri, onu ele geçirerek yere seriyor. Sonra da durumlarının farkına varıyorlar ve 'Bir saniye. Hala  seni tutuyorum. Ve biz yine birbirimize çok yakınız.' durumu oluşuyor. Birbirlerine bu kadar yakın olduklarını fark ettiklerinde artık; rahatsız edici, tuhaf ve romantik bir anın parçası haline geliyorlar ve daha sonra da hızlı bir şekilde ayrılıyorlar."


Aaron Drozdov, Mia Rinaldi ve Camilla Conta

Mark Waters: "Aslında bu sahnede Mia, Lissa'ya bir numara yapıyor. Akademi'ye geri dönen Lissa'nın okuldaki ilk günü. Lissa çeşmeden su içmek için eğildiği anda Mia (su elementi büyüsünü kullanarak) su çeşmesinin patlamasını sağlıyor ve su, Lissa'nın tamamen yüzüne ve giysilerine sıçrıyor."

EW | Çeviri: GorkemD.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder