20 Şubat 2014 Perşembe

Daniel Waters 'Vampir Akademisi'nin Gişedeki Başarısızlığı Hakkında Konuştu

Senarist Daniel Waters, Vampir Akademisi'nin gişedeki başarısızlığı, The Weinstein Company'nin filmin tanıtım sürecinde takındığı tavırlar ve Buz Öpücük'ün akıbeti hakkında konuştu:

"Merhaba Rosemarie,* ben Vampir Akademisi'nin senaristi Daniel Waters - ve belki Buz Öpücük'ün de. Dertop bir vaziyette yattığım boş küvetimden sürünerek çıkıp sana ve diğer heyecanlı hayranlara benim ve kardeşimin kanadı kırık filmine olan desteğinizden ve heyecanınızdan ötürü teşekkürlerimi yazabilmek için geldim. 

Benim ve kardeşimin elinde filmin çok daha iyi bir versiyonu var ve umuyoruz ki gelecekte bir gün bunu sizinle paylaşabiliriz. Bu bahsettiğim versiyonda aceleye getirilmemiş açıklayıcı bilgiler, nefessiz kalmayan diyaloglar ve daha detaylı yansıtılan karakter özellikleri var... ve vay canına, şehvet büyüsü sahnesi daha uzun ve çok daha akılda kalıcı. 
 
Daha önce yaptığımız ön gösterimlerde kitabın hayranları filmi şu andakinden daha çok sevmişlerdi. Fakat yerli ve yabancı zalim, yaşlı dağıtımcılarımız filmimiz Açlık Oyunları gibi olmadığı için sinirlenmişlerdi.
 
Filmin dağıtımcısı The Weinstein Company kitapların neden özel olduğunu hiçbir zaman anlayamadı. Projeyi sürekli bir aksiyon filmine dönüştürmeye çalıştılar. Tüm o arkadaşlık, romantizm ve mitoloji onlara sıkıcı ve aptalca geldi.
 
Geçtiğimiz ay, film vizyona girmeden önce daimi bir savaşta gibiydik, ben ve kardeşimin sonunda kaybettiği bir savaştı bu. Filmi DAHA DA kısaltmamızı istediler... ve bu istediklerini yapmayınca da filmimizi adeta ölü bir fahişeyi hareket eden arabadan atar gibi bir kenara fırlattılar. Filme ön gösterimler yapmayarak insanlara 'Bu filmden nefret ediyoruz, bu film berbat' mesajı verdiler. Bu yüzden dağıtımcısı tarafından üvey evlat muamelesi gören bu filmi kılıçlarını çekerek izlemeye giden eleştirmenlerin tavrına şaşmamalı. Kötü eleştiriler de kendi kehanetini doğruladı. 


Filmin afişlerinde ve billboardlarında "Hoodwinked 2'yi (Kırmızı Başlıklı Kız Kötülere Karşı) sizlerle buluşturan şirketten" yerine kocaman harflerle "MEAN GIRLS FİLMİNİN YÖNETMENİ VE HEATHERS'IN SENARİSTİNDEN" yazması yeterince aşağılayıcıydı.
 
Maalesef gişe hasılatımız sadece hayal kırıklığı ya da kötü değil, tam anlamıyla bir felaket. Böylesine üzücü bir sonucun tek suçlusu yanlış pazarlama ya da şirket oyunu değil... Vampir Akademisi kitaplarıyla uzaktan yakından alakası olmayan kişilere, sinemada koltuklarına 100'er dolar yapıştırdığımızı söylesek bile Vampir Akademisi isimli bir filme gideceklerini hiç sanmıyorum. 
 
Eğer filmimizin Kasım ayındaki iyi ve daha geniş versiyonunu koruyabilmiş olsaydık, Ocak ayındaki ön gösterimlerle ağızdan ağıza yayılarak sesimizi duyurabilirdik. Ah, keşke zaman makinemiz olsa...
 
Artık emekleyerek boş küvetime geri dönüyorum... ve Tanrı'ya şükürler olsun ki sizin gibi umudunu canlı tutan hayranlara sahibiz... Buz Öpücük için çok fazla emek harcadım fakat korkarım ki bir mucize gerçekleşmezse bu projeyi daha doğmadan kaybedeceğiz."

*Rosemarie Hathaway, Daniel Waters'a mesaj yazan ve aynı zamanda Facebook'taki Vampire Academy "Spread The Word" Mission grubunun adminlerinden biri.

Daniel Waters'ın orijinal mesajı:

  

Çeviri: elwiens

3 yorum:

  1. nolucak şimdi yaaaa :( weinsteine ettiğim beddualar feto hocayı şoka uğratır jdkhgkjh ben buz öpücük istiyorum ve o şirketten hemen ayrılmalarını eğer mümkünse :(((

    YanıtlaSil
  2. Zihnimden geçenlerin hepsini yazmış daniel waters ya,bu kadar aceleye getirilen bir film görmemiştim hayatımda,sürekli tetikte bir vaziyette altyazı takip ettik.olaylar olaylar olaylar...ve o olayların saçma bir şekilde havada kalması,biz kitap okurlarının zihnimizde boşlukları tamamlamamız. Keşke 2 saate yayılan ,arada nefes alabileceğimiz,kitaptaki romantizme yakın bir film konsaydı önümüze. Umarım buz öpücük'ü baska bir şirket ceker de o da bu kaderi paylaşmaz:(

    YanıtlaSil
  3. tüm serinin oynaması taraftarıyım ve umarım öyle olur ciden biz kitabı okuduğumuz için anlıyabiliyoruz olayların nasıl geliştiğini nelere sebel olduğunu ve nesebep olduğunu peki ya okkumayanlar? onlar için duurum farklı aslında güzel olan bi seriyi kötü yorulmayabilirler.

    YanıtlaSil