21 Şubat 2014 Cuma

Vampir Akademisi Pop Up Dergisi'nin Şubat 2014 Sayısında!

BU AY SİNEMA SALONLARINDA YERİ GELECEK NEFESLER TUTULACAK, YERİ GELECEK GÖZLER DOLACAK... DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN; AKSİYON VE ROMANTİZM DOLU SERİ 'VAMPİR AKADEMİSİ'NİN İLK FİLMİ BU AY VİZYONDA!

Vampir çok uzun süredir edebiyat dünyasının ilgisini çeken, mitolojik yaratıklar. İlk olarak 1700'lerde edebi eserlere konu olan bu yaratıklarla ilgili 1897'de yayımlanan Bram Stoker'ın klasikleşen eseri 'Dracula' halen en büyük örnek niteliğinde. O zamanlar vampirler, vampir olmadan önceki hayatlarında önemli yere sahip kişileri sık sık ziyarete gelen ve bölgede karışıklık çıkarıp insanlara zarar veren yaratıklar diye tasvir edilirmiş. Ancak dönemler içinde birçok roman ve film, son olarak da ilk kitabı 2005 (ilk filmi 2008) yılında yayınlanan 'Alacakaranlık' (Twilight) serisi bu tasviri yerle bir etti. Eşsiz yakışıklılığa ya da göz kamaştırıcı güzelli sahip olan, insan eti ve kanıyla beslenmeyen ve aşık olduğunda gözü hiçbir şey görmeyen vampirleri hayatımıza soka 'Alacakaranlık' serisi, vampirleri bir anda hayran olunası yaratıklara çevirdi. Bu serinin kitaplarının çok satanlar listelerinde haftalarca bir numarada kalmasıyla birlikte bir dönem neredeyse içinde vampirlerin olmadığı kitap basılmaz oldu. Tahmin edeceğiniz gibi, bu kitapların çoğu kâr amacı güden ve birbirine benzeyen kitaplardı. Richelle Mead tarafından yazılan ve ilk kitabı 2007'de basılan 'Vampir Akademisi' serisi ise diğerlerinin arasından sıyrılmayı başardı ve ilk kitabının sinema uyarlamasına nihayet karar verilip bu yılın en çok merak edilen filmlerinden biri olması sağlandı.

İYİ ÖLÜMLÜLER, KÖTÜ VE ÖLÜMSÜZLERE KARŞI!

Şimdiye kadar dünya çapında milyonlar satan 'Vampir Akademisi' serisini beyazperdeye taşımak 2010 yılından beri yapımcıların aklındaydı aslında, 2012'nin sonunda kesinleşen proje için Mayıs 2013 gibi çekimlere başlandı. Bu ayın 14'ünde, yani Sevgililer Günü'nde vizyona girecek fenomen adayı filmin konusu şöyle: Kitabın ana karakterleri Rosemarie Hathaway ve en yakın arkadaşı Vasilissa Dragomir. Rose yarı insan yarı vampir olan bir 'Dampir', Lissa (Vasilissa) ise kraliyet ailesinden bir Moroi prensesi. Moroi'ler sihirli güçleri olan,insanlara zarar vermeyen ve dört elementi (yani su, ateş, toprak ve havayı) kontrol edebilen ölümlü vampirlerdir. Moroi'lerin ise vampirlerin en vahşisi en tehlikelisi olan ölümsüz Strigoi'lerden korunmaları gerekmektedir. Lissa'yı koruma görevini üstlenense en yakın arkadaşı Rose'dan başkası değildir tabii. Kendilerini savunmak için eğitim aldıkları St. Vladimir Akademisi'nden kaçtıktan iki yıl sonra geri getirilir ve tekrar eğitim almaya başlarlar. Okuldaki yeni hayatlarında bu kızları, onlar için önemli bir yere sahip olacak Dimitri adında bir hoca ve bir sürü macera beklemektedir.

BU OYUNCULARA DİKKAT!

Filmde ana karakter Rose'a hayat veren Zoey Deutch, oldukça genç ama gelecek vadeden bir oyuncu. Kendisi ilk olarak 20130 yılında Disney Channel'ın en sevilen programlarından 'Zack ve Cody Güvertede' dizisinde Zack'in sevgilisi Maya olarak karşımıza çıkmıştı. Bunun ardından şirin oyuncuyu 'Criminal Minds', 'Switched at Birth' gibi sevilen dizilerde ve birkaç filmde izleme fırsatı bulduk. Geçen seennin en fantastik filmlerinden olan 'Muhteşem Yaratıklar' (Beautiful Creatures) ise bu fıstığın 'Vampir Akademisi'nden önceki en büyük projesiydi.

Diğer önemli karakterler olan Lissa ve Dimitri'yi canlandıran isimlerse Lucy Fry ve Danila Kozlovsky. Lucy sinema ve dizilerden ziyade tiyatro oyunlarıyla tanınan bir oyuncu. Danila ise Rus olduğu için daha önce hiçbir Amerikan filminde yer almamış, ancak Rusya'nın sevilen ve ödüllü genç oyuncularından.

Kitapların yazarı Richelle Mead, çekimlere yeni başlandığı sırada verdiği bir röportajda seçilen oyuncuların hemen hemen hepsinin kitapları yazarken zihninde canlandırdığı karakterlere uygun olduğunu ve içine sindiğini söylemişti. Yazar, özellikle Rose Hathaway'i canlandıran Zoey Deutch için: "Tam benim yarattığım karakterin enerjisine sahip!" yorumunu yapıyor. Zoey için daha şimdiden 2014'ün en çok dikkat çeken isimlerinden biri olacağı yorumları yapıldığını da hemen belirtelim.

VAMPİRLİK kolay değil

Filmin neredeyse tüm oyuncuları çekimler başlamadan önce sıkı bir eğitimden geçti, özellikle de Zoey. Güzel oyuncu çekimler öncesinde 3-4 ay boyunca boks ve dövüş dersleri almış. O kadar aksiyon ve dövüş sahnesi çekilir de yaralanma, sakatlanma olmaz mı hiç? Sette aynı gün içinde hem Zoey bileğini bayağı kötü burkmuş hem de filmde Mason adlı karakteri canlandıran Cameron Monaghan elini kırmış! Ancak Zoey işini o kadar çok seviyor ki bu tip ufak sakatlıkları önemsemiyor; "Çürüklerim ve kesiklerim, bu filmi çektiğimin ve her şeyi doğru yaptığımın kanıtı." diyor. Bu özverili oyunculuğu sebebiyle kutluyoruz biz de kendisiniz :)

KİTAPLARI SEVENLERE MÜJDE!

Filmle ilgili serinin yazarını memnun eden bir başka şeyse senaryonun kitaplara son derece sadık kalması, ki bu okuyucular için de güzel bir haber. Yazar senaryoyla ilgili; "İlk okuduğumda beni en çok şaşırtan şey, kitaba tamamen sadık kalmasıydı. Yazar olarak benim yaptığım şey bazı telif haklarımı satıp kitabı bir senariste emanet etmekti. Sonrasıyla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Senaryonun, kitabın gerçekten önemli noktalarını barındırdığını görünce resmen havalara uçtum. Benim kitaplarımda bir bölüm çok komikken diğer bölüm derin ve duygusal olabiliyor. Senarist ne yaptığımı çok iyi anlamış ve bunu metne çok güzel yansıtmıştı." diyor.

Kitaba olan sadâkatiyle serinin okuyucularını memnun etme ihtimali hayli yüksek olan bu macera ve aşk dolu serinin ilk filmi 'Vampir Akademisi (Vampire Academy) 14 Şubat'ta sinema salonlarını doldurma sebebimiz... Ayrıca 'Alacakaranlık' serisinin ardından beyazperdedeki yeni vampir fenomenimiz olmaya da aday...

Dergi taramaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder