11 Şubat 2014 Salı

Vampir Akademisi Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey!


Gardiyan Teorisi ve Kişisel Koruma

Aziz Vladimir’de, Moroi ve Strigoi’ler arasındaki dövüşlerde ortaya çıkan güç ve zayıflıklardan yola çıkarak belirli bir dövüş ve koruma stili öğretilir. Bu stil, bir denge ve farkındalık teorisini esas alır.

Dhampir’ler tehditkar bir durumla karşı karşıya kaldıklarında daima üçgen ya da üç yönlü geometrik şekillerde hareket ederler. Bir Dhampir, Strigoi ve Moroi’nin arasında durup her ikisinin de güç ve zayıflığından faydalanmalıdır.


Özellikleri


Bilinmesi Gerekenler


Düşman hakkında bilgi sahibi olmak, teorideki en önemli şeydir. Strigoi’ler empati kuramazlar ve bu nedenle de bir dövüşte hayatta kalmak ve/veya hedefi öldürmek için her şeyi yaparlar. Güç açısından biraz daha zayıf olan Dhampir, zayıflığını avantaja çevirip güç açığını iradeyle kapamalıdır.

Dhampir’in gardiyanlık stilinin en başında hizmet ettiği Moroi’nin her ne olursa olsun -kendini feda etmek dahil- korunması düşüncesi yatar.
Gardiyanın ölmeyi göze almış olması güç eksikliğini kapatmasını sağlar.

Eğitim, anlayış ve görevin netliği söz konusu olduğunda, bir Dhampir dövüşün kontrolünü ele alıp gardiyanlık görevini layıkıyla yerine getirebilir. Görevin netliği: Niçin dövüşüyoruz? Onlar önce gelir.

Strateji



Strateji + Taktikler: Strateji, Strigoi’nin güç ve zayıflıklarının çok iyi anlaşılmasını ve oluşabilecek ani tehlikelerin ve çevrenin detaylı bir analizini gerektirir. Strateji taktiğin oluşmasını sağlar. Örneğin eğer çarpışma şafak vaktine yakın gerçekleşirse, doğal silah yaratmak için gün ışığına kadar oyalama taktiği uygulanır.

Eğer çarpışma kapalı ve kalabalık bir ortamda gerçekleşiyorsa, en etkili silah olarak gümüş kazık kullanılır. Teknik: Bir Dhampir durumu nasıl kontrol edip kendi lehine çevirebilir?

Bu, her şeyden önce eğitim ve analizlerin bir sonucudur. Her dövüş düşman tarafından kontrol edilmeyen ya da şansa bırakılmayan bir hale getirilir.



Dragomir Ailesinin Trajedisi


Lissave ailesinin yaşadığı “trajedi” hakkında neden bu kadar çok fısıltı dolaşıyor, hiç merak ettiniz mi?

2 yıl önce, Dragomir ailesinin Prensi Eric, eşi Rhea ve oğulları Aziz Vladimir Akademisi’nin öğrencilerinden Andre trajik bir trafik kazasında hayatlarını kaybettiler.

Lissa ve Rosemarie Hathaway de aynı otomobildeydi fakat esrarengiz bir şekilde kazayı yara almadan atlattılar. Prenses Vasilisa, bir zamanların ihtişamlı Dragomir ailesinin hayatta olan tek üyesi.

Lucas ve Moira Ozera, kendi istekleriyle Strigoi’ye dönüşmeyi kabul ederek aile isimlerine leke sürdüler. Oğulları Christian, teyzesi Natasha tarafından büyütüldü.

Ozera Ailesinin Utancı


Christian 10 yaşındayken, Strigoi ebeveynleri onu kaçırıp kendilerine katılmasını sağlama girişiminde bulundular. Tahmin edileceği gibi Natasha onu korudu ve bir grup cesur Gardiyan da onları avlayıp öldürdü.

Christian büyüyünce Aziz Vladimir Akademisi’nde kaydoldu.

Victor Dashkov


Prens Victor Dashkov, Akademi’nin kıdemlisi ve Moroi topluluğunun saygın bir üyesi.

Ne yazık ki ölümcül bir hastalık olan Sandovsky Sendromu’ndan muzdarip. Başlarda Kraliçe Tatiana’nın tahtının varisiyken, hastalığı onu bu pozisyon için “elverişsiz” hale soktu.

Natalie isimli bir kızı var ve o da Aziz Vladimir Akademisi’nde öğrenci.

Kraliçe Tatiana Ivashkov


Kraliçe Tatiana Ivashkov, Moroi mahkemesinin başkanı ve Moroi’lerile Dhampir’lerin yöneticisi.

Tatiana, yaşına rağmen zarif ve çarpıcı bir görünüme sahip. Ciddi ama adaletli olmasıyla biliniyor.


Dhampir Dövmeleri

   

-Söz İşareti-

Ensenin ortasında bulunan bu yılana benzeyen işaret, Dhampir’in hizmeti  altında bulunduğu Moroi’yi bedeli ne olursa olsun koruyacağı sözünü simgeler.  Kendi hayatlarını feda etmek de bu bedeller arasındadır. Bu işaret, çaylak Dhampir’lere  mezuniyet töreninde verilir ve eğitimlerini tamamladıkları anlamına gelir.

Nasıl yani? Sizin öğretmenleriniz lise mezuniyet töreninde size dövme yapmadı  mı?

ŞİDDET SEVİYESİ: DÜŞÜK

-Molnija İşareti-

 Rusça'da şimşek anlamına gelen "молния" sözcüğünden türeyen Gardiyan Molnija  işareti, sivri uçlu iki şimşek şeridinden oluşur. Her bir X, işaretli kişinin  öldürdüğü bir Strigoi’yi simgeler. Bu işaretler Söz İşareti’nin altında, boynun  alt kısmında bulunur. Ateşli Gardiyan Dimitri Belikov’da tam tamına 6 tane var. Bu  bildiğin, 6 tane ölü Strigoi demek!

ŞİDDET SEVİYESİ: SEKSİ

-Zvezda İşareti-

Rusça'da yıldız anlamına gelen "звезда" Zvezda işareti, Gardiyan’ın  SAYILAMAYACAK KADAR ÇOK Strigoi öldürdüğü anlamına gelir. Bu durum genelde  büyük savaşlardan sonra gerçekleşir. İşaret, boynun alt kısmında, Molnija  işaretlerinin yanındadır.

ŞİDDET SEVİYESİ: GAME OF THRONES - VAMPİR AKADEMİSİ  VERSİYONU

Moroi'lerin Kullandığı İşaretler


-Hava-

Odak  noktası hava olanlar, atmosferi manipüle etme yetenekleri sayesinde rüzgarları  kontrol ederek birisinin gününü berbat etmekten kelimenin tam anlamıyla  nefesini kesmeye kadar her şeyi yapabilir. Soundtrack olarak Top Gun’ı hayal  edin!

-Toprak-

Yerkabuğu sizin adamınız! Yerküreyi kontrol etme imkanı verir. Kayalar, ormanlar, çamur güreşi ve depremler… Birisinin dikkatini çekmek için harika yollar.

-Su-

Su bebekleri, tahmin edildiği gibi, suyu her şekilde kullanabilirler. Bu durum, birisini sıcak su buharında yakmaktan dev dalgalarla boğmaya veya buz içine sıkıştırmaya kadar uzanabilir. Daha pasif-agresif durumlarda ise ufak bir yağmur bulutu o kişiyi gün boyunca takip edebilir!

-Ateş-

Dinamik ve zalim… Ateş elementi kullanıcıya ısıyı kontrol etme imkanı verir. Yelpaze, aşırı sıcak bir oda yaratmaktan durdurulamaz bir yangın gibi güçlü ve tehlikeli şeylere kadar uzanır. Bu durum öğrenci birliğinin aşırı ateşli ve düşünceli bir üyesinin uzmanlık alanıdır.

-Ruh-

Elementler arasında en nadir olanıdır. Bu minik Pikaçu’lar en güçlü büyü yeteneğine ve iyileştirme hatta birisini ölümün eşiğinden döndürme gibi eşsiz bir güce sahiptir. Güçlerini çevrelerindeki ortamdan alan diğer elementler kullanıcıların aksine, ruh kullanıcılarının gücü kendi içlerinden gelir. Bunun neticesinde güçlerin kullanıcı üzerinde ciddi sonuçları olur. Ruh elementi kullanıcısı çoğu zaman zayıf düşer, depresyona girer, kronik huysuzluk hatta bazı uç örneklerde delilik belirtileri gösterir. Aziz Vladimir’in bizzat kendisi de meşhur bir ‘ruh’ kullanıcısıydı.

ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN vampirakademisi.com'u ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYIN!

1 yorum:

  1. VA gardiyanlarının hangi dövüş dersini aldıklarını merak ediyorum. Yani bi ismi olmalı sadece dövüş sanatlarıyla kalmamalı,rica etsem bununla ilgili bir şeyler yapar mısınız?

    YanıtlaSil