13 Şubat 2014 Perşembe

Vampir Akademisi Oyuncularını Gelin Yakından Tanıyalım!

Danila Kozlovsky - Dimitri Belikov

Doğum tarihi: 03.05.1985
Doğum yeri: Moskova, Rusya
Tam adı: Danila Valerevich Kozlovsky
Boy: 1.84

Rusya’nın en başarılı aktörlerinden biri olan ve 2013 yılında GQ ve Glamour Rusya taradından ‘Yılın Adamı’ seçilen Danila kariyerine 1994 yılında yer aldığı SIMPLE TRUTHS isimli televizyon dizisiyle başladı.

2002 yılında Saint Petersburg Tiyatro Sanatları Akademisi’nde çalışmalarına başlayan Danila ilk tiyatro deneyiminde KING LEAR ‘daki Edgar rolünü canlandırdı ve bu performansıyla Altın Sofit Ödülleri’nde ‘En İyi Çıkış Yapan Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. Sinema kariyerinin yanı sıra tiyatro oyunculuğuna da devam eden Danila, LORD OF THE FLIES ve WARSAW MELODY gibi birçok oyunda başrol oynayarak ne kadar yetenekli bir tiyatro oyuncusu olduğunu kanıtladı.

2005 yılında Berlin Film Festivali’nde gösterilen GASPARTUM isimli ilk sinema filminde rol aldı ve bu performansıyla Rusya Eleştirmenler Birliği tarafından ‘En İyi Aktör’ ödülüne layık görüldü. 2008 yılında yer aldığı WE ARE FROM THE FUTURE filmiyle şöhretini arttıran Danila birçok sinema filminde başrol oynadı. Danila’nın 2012 yapımı SOULLES filmi $15M ile Rusya’da o sene en çok hasılat yapan film oldu.
Yetenekli oyuncu VAMPİR AKADEMİSİ’nin çekimlerinin bitmesinin hemen ardından hız kesmeden sinema filmi ve tiyatro oyunu çalışmalarına devam ediyor.


Zoey Deutch - Rose Hathaway

Doğum tarihi: 10.11.1994
Doğum yeri: Los Angeles, California
Tam adı: Zoey Francis Thompson Deutch
Takma adı: Zobo
Boy: 1.63

Los Angeles'taki Oakwood School'a giden Zoey, buradan sonra The Los Angeles County High School for the Arts'a devam ederek burada hem tiyatro hem de görsel sanatlar okudu. Bunun yanısıra kendini oyunculuk konusunda daha da geliştirebilmek için Young Actors Space with Patrick Day'de çalışmalarına devam etti.

Annesi "Geleceğe Dönüş" serisinden tanıdığımız ünlü oyuncu Lea Thompson, babası ise "Pretty in Pink" ve "My Best Friend's Girl" gibi başarılı romantik komedilerin tanınmış yönetmeni Howard Deutch olan Zoey, oyunculuk kariyerine 2010 yılında Disney Channel'da yer alan THE SUITE LIFE ON DECK dizisi ile başladı. Daha sonra ise RINGER ve SWITCHED AT BIRTH dizilerinde rol aldı.

Zoey'nin yer aldığı ilk sinema filmi, annesi ve kardeşiyle başrolleri paylaştığı ve 2011 yılında vizyona giren MAYOR CUPCAKE oldu. Bundan sonra ise ilk büyük çıkışı olan Hollywood filmi BEAUTIFUL CREATURES'da rol aldı.

Şu an ise 2014'te vizyona girmesi merakla beklenen VAMPİR AKADEMİSİ filminin yeni yıldızı. MTV tarafından ‘2014’ün En Yeni Yüzleri’nden biri seçilen Zoey’nin bu sene Hollywood’da hızla yükseleceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

Lucy Fry - Lissa Dragomir

Doğum tarihi: 13.03.1992
Doğum yeri: Brisbane, Queensland, Avusturalya
Tam adı: Lucy Elizabeth Fry
Boy: 1.75

Oyunculuğa küçük yaşta merak salan Lucy’nin güçlü bir tiyatro geçmişi var. Doğduğu yer olan Brisbane'deki Zen Zen Zo isimli tiyatro topluluğunda dört yıl fiziksel eğitim ve Genevieve England Stüdyo’sunda 10 yıl diksiyon ve drama eğitim aldı.

Lucy’nin ilk rol aldığı film Kate Hudson ve Matthew McConaughey’in başrollerini paylaştığı ALTIN ŞANS oldu. Burada bir turisti canlandıran Lucy bu filmden sonra kariyerine 2009 da Thirsty Merc grubunun Tommy And Krista adlı şarkısına çektiği klipte yer alarak devam etti. 2010 yılında ise JUST ADD WATER dizisinde oynamaya başladı ve bunu LIGHTNING POINT, REEF DOCTORS ve MAKO MERMAIDS dizileri takip etti. Yer aldığı dizilerin yapımcıları ve hayranları tarafından oldukça başarılı bulunan Lucy’nin ilk uzun metrajlı film projesi VAMPİR AKADEMİSİ.

Dominic Sherwood - Christian Ozera

Doğum tarihi: 06.02.1990
Doğum yeri: Kent, South East England, İngiltere
Boy: 1.80

Maidstone'daki okullarda drama ve tiyatro bölümlerinde eğitim gören Dominic daha sonra iş için Londra'dan ayrılarak Kenya'ya gitti ve 6 ay boyunca buralarda kaldı. Londra'ya geri döndüğünde bir kaç tiyatro oyununda yer aldı ve daha sonra bir ajansa yazılarak televizyon ve sinema filmlerinde roller almaya başladı. Kariyerine CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY gibi filmlerde küçük roller alarak başlayan Dominic, The Sopranos’un yaratıcı David Chase tarafından keşfedildi ve ülkemizde de vizyona giren Chase’in son filmi SEN GİTMEDEN ÖNCE’de ünlü şarkıcı Mick Jagger’ın gençliğini canlandırdı.

On parmağında on marifet olan yakışıklı Dominic tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra modellik ve şarkıcılık da yapıyor. Müziğe çok meraklı olan Dominic gitar, bateri, trampet ve bariton çalabiliyor ve ‘Pyromaniacs’ isimli bir müzik grubunda hem gitar çalıyor hem de şarkı söylüyor.

Sarah Hyland - Natalie Dashkov

Doğum tarihi: 24.11.1990
Doğum yeri: New York, A.B.D
Tam adı: Sarah Jane Hyland
Takma adları: SJ, Kitty, Raindrop
Boy: 1.57

Babası tiyatro ve film oyuncusu Edward James Hyland, annesi ise oyuncu koçu Melissa Canaday olan Sarah küçük yaşta oyunculuk mesleğine atıldı. Kariyerine 4 yaşında rol aldığı televizyon ve reklam filmleriyle başladı ve 1997’de ilk filmi olan PRIVATE PARTS ta yer aldı. Hız kesmeden oyunculuğa devam eden Sarah 8 yaşındayken ANNIE ve THE AUDREY HEPBURN STORY adlı televizyon filmlerinde rol aldı. ANNIE’yi aynı zamanda tiyatroda başrol olarak da canlandıran Sarah BAD GIRLS, A LITTLE PRINCESS, DARK PARK OF THE FOREST ve SHREK: THE MUSICAL gibi oyunlarda da sahne aldı.

Profesyonel Sahne Sanatları Okulu'nda okuduğu sırada GREY GARDENS oyununda başrolü alarak ilk Broadway çıkışını yaptı. Okuldan mezun olduktan sonra 18 yaşında Los Angeles'a gitti. Burada kendisini şöhrete kavuşturan ve ekranların en sevilen dizilerinden biri olan MODERN FAMILY dizisindeki Haley Dunphy rolünü kaptı. Sarah, 2009 yılında dizide canlandırdığı Haley rolüyle 5 adet SAG Ödülü kazandı.
GREEK CHARMING, STRUCK BY LIGHTNING ve SCARY MOVIE 5 gibi filmlerde yer alan Sarah, LIPSTICK JUNGLE, TOUCHED BY AN ANGEL ve LAW & ORDER gibi dizilerde de konuk oyunculuk yaptı. Sürekli kendini geliştirmeyi seven yetenekli oyunculuğu son olarak yapımcılığını üstlendiği SEE YOU IN VALHALLA filminde rol aldı.

Cameron Monaghan - Mason Ashford

Doğum tarihi: 16.08.1993
Doğum yeri: Santa Monica, California, A.B.D
Tam adı: Cameron Riley Monaghan
Boy: 1.80

Cameron, küçük yaşta tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Okuldayken yazdığı bir senaryonun öğretmeni tarafından çok beğenilmesi üzerine oyun okul tiyatrosunda sahneledi ve başrolü de Cameron üstlendi. Bu olaylardan sonra Cameron oyuncu olmak istediğine emin oldu.

Oyunculuğa 5 yaşında reklam filmlerinde yer alarak başladı. 7 yaşında ise WINNIE THE POOH ve STUART LITTLE gibi ünlü çocuk oyunlarında sahne aldı. Tiyatral anlamda ilk çıkışını ise THE MUSIC MAN ile yapan Cameron, Matthew Broderick ve Kristen Chenoweth gibi tanınmış isimlerle karşılıklı oynadı. 9 yaşındayken sinema ve televizyon filmleri ve dizi dünyasına geçiş yaptı. Adam Sandler’ın başrolünde olduğu CLICK filminde küçük bir rolü olan Cameron’un asıl yükselişi dört senedir ekranların en sevilen dizilerinden biri olan SHAMELESS sayesinde oldu. Sinema dünyasında da çıkış yapan Cameron, VAMPİR AKADEMİSİ’nin çekimlerinin ardından Meryl Streep ve Jeff Bridges ile THE GIVER filmi için çalışmaya başladı.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra müziğe ilgi duyan ve okul hayatına da devam eden Cameron yaratıcı yazı ve İngilizce üzerine üniversiteden bazı dersler alıyor.

1 yorum:

  1. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
    Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
    Zoey Deutch Kimdir
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil