25 Aralık 2013 Çarşamba

Yapımcı Mike Preger'den Filmi Heyecanla Bekleyen Hayranlara Mesaj Var!


Fragmanlardan ve filmin tanıtım sürecinden memnun olmayan fanların seslerinin daha da fazla yükseldiği ve filmin gişe hasılatı tahminlerinin pek de iç açıcı görünmediği şu dönemde, sizlerle yapımcı Mike Preger'ın geçtiğimiz ay Official Vampire Academy Movie Facebook sayfasında yayınladığı ve fanlara hitap ettiği bu yazıyı paylaşıyoruz. Kendisine kulak vermenizi tavsiye ediyoruz, pişman olmayacağınıza eminiz :)
"Pekala millet, hadi derin bir nefes alalım ve birkaç konuyu konuşalım. Direk olarak hayranlarla iletişime geçmeyeli uzun zaman oldu. Şu anda filmle ilgili neler yapıyoruz ve sürecin nereye gittiği konusunda birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.

İlk olarak en sevindirici haberle başlayayım; tüm dünyada Şubat ayında vizyona girecek olan filmin son aşamasındayız. Sürecin nasıl işlediğini ve neler olduğunu açıklamaya gelirsek; geçtiğimiz ay ülke çapında çeşitli izleyicilere filmin neredeyse bitmiş halini izletmekle geçti. Bu seyirciler kitap hayranı ve kitaplarla ilgisi olmayan çeşitli statülerden iki farklı gruptan oluşuyordu. Böyle bir şeye kalkışma nedenimiz farklı statülere ve beğenilere sahip kişilerin filmimize verecekleri tepkiyi ölçmekti. Özel gösterimlerden sonra sorulan sorular arasında; hikayeyi anladınız mı? beğendiniz mi? ya da karakterleri sevmediniz mi? kitap fanatikleri filme nasıl sadık kaldığımıza inandı mı? seriyi okumayan hatta ismini bile duymayanlar filmi ilginç ve eğlenceli buldu mu? gibi şeyler vardı. 
Bütün bu bilgiler yapımcılar tarafından yakinen analiz edildi ve böylece sorunlar varsa filmin ilerleyen aşamalarında çözülmek üzere değerlendirildi. Tahmin ettiğiniz üzere filmi montajlarken kesintilere uğratmak, bazı kararlar alıp onları denemeye kalkışmak, iki seyirci kitlesi arasında bir denge oluşturmaya çalışmak, onları ve distribütörleri memnun etmek en can sıkıcı kısımdır. 
Fakat şunu sevinçle belirtmeliyim ki son sonuçlara göre doğru bir yol izliyoruz. Bu kadar yıllık emeğin sonunda üzerinde çok çalıştığımız filmin büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyoruz. 
Bütün bunları yapmamızın amacı, sadık ve kendini seriye adamış hayranlara her şeyin yolunda olduğunu göstermekti! Hem sıkı hayranlar hem de genel film izleyicisi filmimize 'çok iyi' onayı verdi!!!

Şimdi, korkularını, endişelerini ve hayal kırıklıklarını kimi zaman kibarca kimi zaman hiç kibar olmayan bir şekilde bize yansıtan hayranlara şunu söylemek istiyorum: Eğer bize bir şans verip de filmi izlerlerse bütün beklentilerinin karşılandığını ve uzun zamandır bekledikleri bu film için yeşerttikleri umutlarının boşuna olmadığını görecekler. Artık onlara şunu söyleyebilirim ki; uzun zamandır beklediğimiz elimdeki kanıtlara dayanarak hayal kırıklığı yaşamayacaklar. 
Teaser fragman ve tam fragmanı izledikten sonra endişelenenler şunu unutmasınlar: Fragmanlar distribütörler tarafından hazırlanır ve yayınlanır. Ve ayrıca şunu da belirtmeliyim ki bu distribütörler yaptıkları işleri çok iyi bilen bir ekipten oluşuyor. Fragmanları hazırlayan The Weinstein Company film sektöründen dünyanın en iyisi olarak adlandırılıyor. Bu işin içinde yıllardır çok başarılı filmlerin tanıtımını üstlenmiş ve sektörün enlerinden oluşan bir dizi filme imza atmış bir isim. İzledikleri görüntülerden sonra bazı endişeli hayranların kafası karıştı ve beklediklerini bulamadılar ama bu fragmanlar tamamen ilgi çekmek için hazırlanıyor hali hazırda var olan seriyi bilen hayranlar için değil. Bu durum film sektörünün bir gerçeği. Eğer sadece kitap hayranları gidip filmi izleyecek olursa o zaman finansal açıdan iyi bir sonuç elde edemeyiz ve serinin devamı da çekilemez. Bu acı bir gerçek. Yani distribütörlere verilen görev genel izleyiciyi filme çekecek şekilde fragmanlar hazırlamak. Kalkıştığımız iş çok BÜYÜK. Fakat daha önce de dediğim gibi The Weinstein Company gibi bir şirketle bu işi beraber yürütmekten özellikle mutluyuz çünkü biliyoruz ki deneyimlerine bakarak bu işi daha iyi yapabilecek başka bir şirket yok.

Fragmanlar filme ilgisi olmayan insanların ilgisini cezbetmek içindir. Günümüz sektöründe bu çok güç gerektiren bir iş. Filmde yer alan unsurlar parçalara ayrılıp heyecan verici, ilgi çekici ve insanları cezbeden bir fragmana dönüştürüldü. Yani filmin öyküsünü anlatmıyor -ki bunu 1 dakikada anlatmak da mümkün değil. Fragmanda gördüklerimiz daha çok mekan ve sahneye odaklı bazı ilginç kareler. Fragmanlarda edebi bir anlatım bekleyenlere şunu söylemeliyim ki bu işin nasıl yürüdüğünü anlamıyorsunuz.

Yapımcılar ve teknik ekip en başından beri şimdiye kadar ki en iyi kitap serisi uyarlamasını yapma yolunda kararlıydı. Richelle de daha en başından yaratıcı ekibimize dahil oldu. En önemlisi kendisi bile hayranlarının hayal kırıklığı yaşamayacağından emin durumda.
Dünya genelindeki binlerce hayran için bu hikayenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Çok uzun ve zorlu bir süreçten geçtik ve bu filmi DOĞRU şekilde adapte edebilmek için önümüze bir çok engel ve sorun çıktı. Bunlara, şimdiye kadar 1000 hayrana filmi izletmiş olmamız da dahil. Herkes BAYILDI! Ve size şu konuda söz verebilirim, eğer gerçek bir hayransanız siz de bayılacaksınız! 
Bu yolda bizden asla kopmayan herkese şunu söyleyebilirim; size şahsen söz veriyorum ki pişman olmayacaksınız! 
Ve tekrar bize destek olan ve yanımızda bulunan herkese çok teşekkürler. Yapım aşamasında desteğiniz bize çok yardımcı oldu. Filmin son halini gördüğünüzde hayal kırıklığı yaşamayacağınıza söz veriyorum. 
Sinemada görüşmek üzere. 
İyi dileklerimle, 
Mike Preger"
Çeviri: elwiens

1 yorum:

  1. ya her zaman böyle söyleniyor,hep çok iddialılar ama fragmanlardan sonra düşündüğüm şey şu oldu ''Bu nasıl bir akademi? hiçbir gotiklik yok,herşey çok apaydınlık vs vs.oysa kitaptaki anlatımın bununla hiçbir ilgisi yok,rose'un anlattığı akademiyle (camları siyah bir şekilde kapalı vs vs,gotik,mistik vs vs) alakası yoktu,ciddi anlamda büyük bir hayal kırıklığı'' olmuştum.Yani bunu nasıl fragmanlardan sonra filmi izleyince bir telafi edicekler cidden anlaymıyorum.

    YanıtlaSil