28 Aralık 2013 Cumartesi

Go Girl Dergisi Ocak 2014 Sayısında 'Vampir Akademisi'ne Yer Verdi!

 
VAMPİR AKADEMİSİ HAKKINDA 15 ŞEY 

1. Paranormal romans türündeki "Vampir Akademisi" kitapları şimdilik 6 tane, ama yazar Richelle Mead seriye devam edecekmiş gibi görünüyor. Seri, son 5 yılın en çok satanları listesinde yer alıyor. Richelle, ayrıca çok satan "Georgina Kincaid" ve "Darak Swan (Siyah Kuğu)" serilerinin de yazarı.

2. "Vampir Akademisi"nin ana karakterleri Rose ve Lissa, tüm zamanların en ilginçlerinden. Rose bir Dampir, yani yarı insan - yarı vampir, Lissa ise bir Moroi prensesi, yani iyi karakterli ve -maalesef- ölümlü bir vampir.

3. Serinin ilk kitabında olduğu gibi filmde de konsept çok vurucu: Gerçek dost, ölümsüz düşmandan korur. Filmde Rose'un Lissa'yı ölümsüz ve kötücül Strigoi'lerden korumak için yaptığı fedakarlıklara tanık olacaksın.

4. Filmin çekimleri, gotik havasıyla büyüleyen Londra yakınlarındaki Charter House School'da gerçekleşti. Sahneler genellikle gece çekildiği için film ekibi genelde öğlen 3 ile sabah 5 arasında çalıştı. Ürkütücü çalışma saatleri diye buna denir!

5. Rose'u canlandıran güzellik Zoey Deutch ve Dimitri'yi oynayan yakışıklı Danila Kozlovsky çekimler başlamadan önce çok sıkı çalıştılar. 3 hafta boyunca filmdeki dövüş sahnelerinin koreografisi için ter döktüler. Tüm oyuncular nasıl dövüşeceklerini öğrenmek için hazırlık kampına gittiler. Veee oyuncuların çoğu, fiziklerini değiştirmek, kas yapmak ve fit görünmek için aylarca çalıştı.

6. Çekim öncesi hazırlıklar yapılırken, zor sahnelerin provaları sırasında Zoey ayak bileğini incitti. Mason Asford rolündeki karizmatik yakışıklı Cameron Monaghan ise elini kırdı.

7. Rus asıllı Dimitri'yi canlandıran Danila gerçekten de Rus. Yani filmde sahte bir aksanla arz-ı endam etmeyecek ve bu da zaten karizmasıyla konuşulan yakışıklımıza ekstra karizma katacak. Danila oyuncu seçmelerine internetten Skype kullanarak katıldı!

8. "Vampir Akademisi"nin en büyülü anlarından biri, Dimitri'nin Rose'u "Roza" diye çağırmasıdır. Çekimler sırasında özel bir bağ kuran Danila ve Zoey geleneği bozmamışlar; Danila, Zoey'yi "Zoya" diye çağırıyor.

9. Filmi izlerken gözleriniz yazar Richelle Mead'i arasın. Çünkü söylentilere göre Richelle'in filmde minik bir rolü varmış. :)

10. Zoey setin en eğlenceli kişisi ve sette kurulan dostlukların mimarı olmuş. Zoey'nin sette Cameron dışındaki en yakın arkadaşları Dominic Sherwood (Christian rolünde) ve Sarah Hyland (Natalie rolünde) olmuşlar. Dördünün birlikte "Mean Girls (Kötü Kızlar)"ü izlemek için sinemaya gittiklerini belirtelim.

11. Bir gün, Zoey makyaj karavanındayken içeri bir pervane böceği girmiş ve Zoey korkuyla yerinden fırlayınca eteği düşmüş. Ve tabii ki herkes Zoey'nin o halini görmüş!

12. Sarışın fıstık Lucy Fry, Lissa rolü için başvurduğunda sırt çantası ile Avrupa'yı geziyormuş. O sırada gördüğü gotik Avrupa kentlerinin, kendisini Lissa rolünün ruhuna hazırladığını söylüyor. Lucy, daha önce filmlerde ufak roller almış olsa da aslında gayet başarılı bir tiyatro oyuncusu.

13. Hollywood ikonu olma yolunda hızla koşan Zoey'yi ise 3 rolüyle zaten tanıyorduk. "The Suite Life on Deck (Zack & Cody Güvertede)"teki Maya Bennett; "Ringer"daki Juliet Martin; "Beautiful Creatures (Muhteşem Yaratıklar)"taki Emily Asher. Zoey'nin annesi Lea Thompson ise "Back to the Future (Geleceğe Dönüş)" ve "Jaws" gibi iki efsane seriler sayesinde yıllarrrr önce ikon olmuştu.

14. Zoey'nin ismi 2012'de Josh Hutcherson ile anılmıştı. Güzelimiz, aynı yıl Avan Jogia ile çıktı. Lucy'nin aşk hayatı ise bir muamma. Danila'ya gelince... Etrafına kızları yaklaştırmayan, ömür boyu sürecek aşkı arayan ve Emma Watson platoniği, tam bir romantikmiş!

15. Filmin müziklerinin de muhteşem olacağı söyleniyor. Soundtrack albümü merakla bekliyoruz! Zoey'nin sürekli "Üç gruba tapıyorum: Daft Punk, Arcade Fire ve Vampire Weekend!" şeklinde demeçler verdiğini not düşelim. Bakalım, bu 3'ü filmde yer alacaklar mı? Tema müzikleri içinse Rolfe Kent ile çalışılmış.

Zoey Deutch: "Espri yeteneğinin çekici bir kişilik özelliği olduğunu düşünüyorum; ama bu, benim için bir kalıp değil. Çünkü birini seviyorsanız seviyorsunuzdur, bazen bunun bir açıklaması olamaz."

Lucy Fry: "Zoey ve ben inanılmaz iyi anlaşıyoruz. Birbirimize çok destek oluyoruz. Her gün birlikte yaşadığımız o saatlerce süren çekimler sayesinde normalde pek de mümkün olmayacak bir şekilde birbirinize bağlanıyorsunuz. Çok zor - birbirinize olabildiğince destek olmak zorundasınız. Onunla birlikte çalışıyor olmak gerçekten harika. Onu çok ama çok seviyorum."

Dergi taramaları

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com 

Taramaları bizlerle paylaşan Melike Ceyhan'a çok teşekkürler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder